Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ



\
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα παραμείνει στην θέση του αντιπροέδρου και του υπουργού Οικονομικών. Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Βενιζέλο. Ο υπουργόςοικονομικώνεπικοινώνησε και με τον Γιώργο Παπανδρέου με τον οποίο όπως λένε πληροφορίες δόθηκαν εξηγήσεις...

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο Δ. Αβραμόπουλος θα αναλάβει το Υπουργείο Άμυνας και αναμένεται να παραιτηθεί από το βουλευτικό του αξίωμα προκειμένου να είναι συνεπής με την γραμμή του κόμματος που θέλει να μετέχουν εξωκοινοβουλευτικά στελέχη στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Επίσης δίπλα στον Ευ. Βενιζέλο σε θέση αναπληρωτή στο υπουργείο Οικονομίας θα τοποθετηθεί ο Γ. Μουρμούρας.

Ο σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά Θ. Βάρδας θα αναλάβει όπως όλα δείχνουν το υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ ερωτηματικό αποτελεί η θέση που θα πάρει ο φιευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου της ΝΔ Κ. Αρβανιτόπουλος.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως μέχρι στιγμής θα παραμείνουν η Α. Διαμαντοπούλου στο Υπουργείο Παιδείας, ο Α. Λοβέρδος στο Υπουργείο Υγείας και ο Χρ. Παπουτσής στο Υπουργείο Προστασίας του πολίτη.

Στο Μέγαρο Μαξίμου ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης σύσκεψη με την συμμετοχή εκπροσώπων των τριών κοινοβουλευτικών κομμάτων που στηρίζουν την μεταβατική κυβέρνηση προκειμένου να καταρτιστεί ο κατάλογος με τα μέλη του νέου υπουργικού συμβουλίου.

Από το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο Ν. Αθανασάκης, από την ΝΔ οι κ.κ. Δ. Σταμάτης και Α. Λυκουρέντζος και από το ΛΑΟΣ ο αντιπρόεδρος του κόμματος Γ. Γεωργίου.

Ο γραμματέας της ΝΔ δήλωσε βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μετέχει ουσιαστικά αλλά με την συμμετοχή εξωκοινοβουλευτών στελεχών. «Η συνάντηση ήταν ουσιαστική. Η ΝΔ θα συμμετέχει με μη κοινοβουλευτικά αλλά κορυφαία στελέχη της στη νέα κυβέρνηση» είπε ο Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Γ. Γεωργίου ζήτησε μεγαλύτερη συμμετοχή του κόμματος του Γ. Καρατζαφέρης στην κυβέρνηση καθώς μέχρι στιγμής θα πάρουν χαρτοφυλάκιο μόνο δύο βουλευτές. Ο Γιώργος Γεωργίου, μίλησε για ευχάριστη, αλλά και χρήσιμη συνάντηση και τόνισε ότι «ο ΛΑΟΣ θα συμμετέχει με αρκετά στελέχη στη νέα κυβέρνηση». Σε ερώτηση αν θα είναι δύο ή τρία, απάντησε: «Ε, τα δύο δεν είναι αρκετά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου