Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Γερμανική εταιρία πουλάει ασφάλειες για τον διαστημικό τουρισμό








Γερμανική εταιρία πουλάει ασφάλειες για τον διαστημικό τουρισμό
Μία γερμανική εταιρία θα ξεκινήσει να πουλάει ασφάλειες για διαστημικά ταξίδια απευθυνόμενη στο νέο κύμα "απλών αστροναυτών" ενόψει του πρώτου εμπορικού, διαστημικού ταξιδιού τον επόμενο χρόνο.

Ο ασφαλιστικός κολοσσός Allianz θα ξεκινήσει να πουλάει ασφάλειες για διαστημικά ταξίδια από την αρχή του νέου έτους ώστε να συμπέσει με το λανσάρισμα της Virgin Galactic, της εταιρίας που θα προσφέρει διαστημικά ταξίδια, θυγατρικής της Virgin Group του Ρίτσαρντ Μπράνσον.

Μέχρι στιγμής περίπου 450 υποψήφιοι τουρίστες του διαστήματος έχουν κάνει κράτηση θέσης για .....μία υποτροχιακή πτήση καταβάλλοντας 200.000 δολάρια.
Το διαστημικό όχημα κάθετης απογείωσης θα αναχωρεί από ένα διαστημοδρόμιο στις Η.Π.Α. και θα μεταφέρει τους επιβάτες σε υψόμετρο 100 περίπου χιλιομέτρων, εκεί που αρχίζει το διάστημα. Εκεί, οι μηχανές θα σταματούν και οι επιβάτες θα βιώνουν πέντε περίπου λεπτά σε συνθήκες έλλειψης της βαρύτητας. Παρ’ όλο που η παραμονή στο διάστημα θα διαρκεί λίγα μόνο λεπτά, η συνολική εμπειρία θα κρατά μερικές ημέρες, συμπεριλαμβανομένης και της απαραίτητης εκπαίδευσης.

Ο Ερικ Μοραζίν, υπεύθυνος για το συγκεκριμένο τομέα της εταιρίας, δήλωσε στο Ρόιτερς ότι ενώ ακόμη δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι τιμές, μία τέτοια ασφάλεια θα ξεκινάει πιθανόν από περίπου 700 δολάρια και ενδέχεται να φθάνει τα 10.000 δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου