Επτά λάθη στον υπολογισμό του ειδικού τέλους ακινήτων
Ένα στα δύο νοικοκυριά δεν έχει πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτων. Οι πρώτοι 250 χιλιάδες λογαριασμοί ρεύματος με ενσωματωμένη την 1η δόση του φόρου, λήγουν σε λίγες ημέρες - στις 18 του μήνα- και όμως μόνο το 45% αυτών έχουν εξοφληθεί.
Και δεν είναι μόνο αυτός ο πονοκέφαλος της νέας κυβέρνησης. Έχει να επιλύσει τόσο το " αντάρτικο " δεκάδων δήμων, που σε κοινό μέτωπο με τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ετοιμάζονται να εμποδίσουν τους εργολάβους που θα επιχειρήσουν να κόψουν....
το ρεύμα σε όσους δεν έχουν πληρώσει, αλλά και τον γρίφο των λανθασμένων υπολογισμών των τετραγωνικών της κατοικίας, πάνω στους οποίους στηρίζεται το ύψος του τέλους.

Επτά λάθη στον υπολογισμό του ειδικού τέλους ακινήτων, που αυξάνουν την επιβάρυνση των φορολογούμενων και οδηγούν στη χρέωση παράλογων ποσών, εντόπισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ).

Η ΠΟΜΙΔΑ απηύθυνε σχετικό υπόμνημα προς το υπουργείο Οικονομικών και ζητά να καθοριστεί επειγόντως συγκεκριμένη διαδικασία άμεσης διόρθωσης των λαθών στους δήμους και στη μηχανογράφηση της ΔΕΗ, καθώς και συγκεκριμένη διαδικασία επιστροφής των αχρεωστήτως καταβληθέντων.

Επισημαίνει δε ότι «οι πολίτες παραπέμπονται από τον ένα φορέα στον άλλο και συνθλίβονται κάθε μέρα στις συμπληγάδες των τριών Δ (Δήμοι-Δ.Ο.Υ.-ΔΕΗ) χωρίς να μπορούν να βρουν λύση ακόμη και στα πιο αυτονόητα προβλήματα».

Μεταξύ των λαθών που αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ είναι οι λανθασμένες αντικειμενικές τιμές ζώνης, οι λανθασμένοι συντελεστές παλαιότητας, τα διπλάσια πλασματικά τετραγωνικά στα εκτός σχεδίου κτίρια κλπ.