Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Deutsche Welle: “Θετική εξέλιξη για το ΔΝΤ” η κυβέρνηση συνεργασίας

δντ deutche welle 6η δόση λαγκάρντ Είναι βέβαιο οτι αυτή η συγκυβέρνηση ωφελεί μόνο τους δανειστές μας. Ετσι, όλοι οι πιστωτές μας είναι χαρούμενοι για τί εξασφαλίστηκαν τα λεφτά τους. Ο ελληνικός λαός και πάλι θα πληρώσει!!  Σύμφωνα με πληροφορίες απο τα ξένα μέσα, στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εκφράζουν την αισιοδοξία τους για την εκταμίευση της 6ης δόσης......
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θεωρεί ότι “εάν η νέα μεταβατική κυβέρνηση προχωρήσει απρόσκοπτα θα διευκολύνει τη διαχείριση της κρίσης του ελληνικού χρέους, η οποία στη σημερινή συγκυρία λειτουργεί αποσταθεροποιητικά για ολόκληρη την ευρωπαϊκή και κατ' επέκταση την παγκόσμια οικονομία”.  Αυτό αναφέρει το γερμανικό δίκτυο Deutsche Welle, σύμφωνα με πληροφορίες του. Σημειώνεται ότι μετά την ανακοίνωση της απόφασης κυβέρνηση συνεργασίας στην Ελλάδα, το ΔΝΤ δεν προχώρησε πάντως σε κάποιο επίσημο σχόλιο. 
“Αρμόδιοι αξιωματούχοι, αλλά και αναλυτές, εμφανίζονται συγκρατημένοι σε ό,τι αφορά τις προοπτικές που διανοίγονται. Υπογραμμίζουν, πάντως, ότι η οριστικοποίηση του σχηματισμού μιας κυβέρνησης ευρείας συνεργασίας και η υπερψήφιση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου από μια συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού κοινοβουλίου, θα σηματοδοτήσει ένα σαφές πλαίσιο συναίνεσης, το οποίο αναμένεται να επιτρέψει στη γενική διευθύντρια, Κριστίν Λαγκάρντ, να εισηγηθεί στο ΔΣ του Ταμείου την εκταμίευση της 6ης δόσης”, σχολιάζει το σχετικό δημοσίευμα. Εξάλλου τονίζεται ότι το βασικό ζήτημα τώρα είναι η ψήφιση και εφαρμογή των μέτρων που συμφωνούνται και όχι η μορφή της κυβέρνησης μιας χώρας.
“Αυτό που θεσμικά ζητεί το ΔΝΤ είναι οι υπογραφές του υπουργού Οικονομικών και του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας κάθε χώρας”, σημειώνει πάντως το δημοσίευμα, επικαλούμενο απόψεις στελεχών από το ίδιο περιβάλλον, ενώ αναφέρεται ότι “η άμεση διενέργεια εκλογών σε αυτή την πιεστική και ευαίσθητη συγκυρία θα ήταν καταστροφική”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου