Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Αποκάλυψη: Mυστικό σχέδιο των Βρυξελλών για την Ελλάδα

|
Εναλλακτικές λύσεις για τις επιπτώσεις που θα έφερνε στις οικονομίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μια πιθανή έξοδος της χώρας μας...
 
Αποκάλυψη: Mυστικό σχέδιο των Βρυξελλών για την Ελλάδα
από το ευρώ, εξετάζει η Κομισιόν και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα…
Σε μία απόρρητη έκθεση 50 σελίδων που συνέταξαν οι νομικές υπηρεσίες των Βρυξελλών και της Φρανκφούρτης, όπως δημοσιεύει το «Έθνος της Κυριακής», εξετάζουν τώρα οι πολιτικοί στις πρωτεύουσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «παίζεται» το μέλλον της χώρας μας και μάλιστα από τους εταίρους μας.
Η έκθεση, την οποία παρουσιάζει η κυριακάτικη εφημερίδα έχει τρία σενάρια:.....

- Αποβολή κράτους-μέλους από το ευρώ με απόφαση των υπόλοιπων χωρών-μελών: Η έκθεση αναφέρει ότι συλλογικό δικαίωμα στην αποπομπή κράτους-μέλους από την Ευρωζώνη δεν προβλέπεται από τη Συνθήκη της ΕΕ». Ωστόσο από νομικής απόψεως, υπάρχουν περιθώρια ανάπτυξης μιας σχετικής επιχειρηματολογίας.
- Ένα κράτος μπορεί να αποφασίσει μόνομερώς την αποχώρησή του από την Ευρωζώνη: Σύμφωνα με την έκθεση, η μονομερής απόφαση για έξοδο από τη ζώνη του ευρώ συνεπάγεται και αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Η συμμετοχή σε όλα ή αποχώρηση από όλα» είναι το πνεύμα των αποφάσεων στην Ε.Ε.
- Συμφωνημένη έξοδος από το ευρώ: Πρόκειται για μία καθαρά πολιτική απόφαση, η οποία θα επέτρεπε σε μία χώρα να αποχωρήσει από το ευρώ, αλλά να παραμείνει στην Ε.Ε. Παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τη Συνθήκη, η έκθεση εκτιμά ότι οι «γκρίζες ζώνες» της ίδιας της Συνθήκης αφήνουν κάποιο παράθυρο για να δρομολογηθεί μία τέτοια εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου