Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Επιστολή - σοκ γερμανικού ομίλου TUI στους Έλληνες ξενοδόχους για πληρωμή σε δραχμές

 
Επιστολή - σοκ γερμανικού ομίλου TUI στους Έλληνες ξενοδόχους για πληρωμή σε δραχμές
Ο γερμανικός τουριστικός όμιλος TUI έχει ζητήσει από τους Έλληνες ξενοδόχους με τους οποίος συνεργάζεται να τους πληρώσει σε ελληνικό νόμισμα, και όχι σε ευρώ, αν η Ελλάδα εγκαταλείψει τη νομισματική ένωση. Αυτό τουλάχιστον γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild.


«Αν το ευρώ πάψει να είναι το νόμιμο νόμισμα, η TUI θα μπορούσε να πληρώσει με το καινούργιο νόμισμα και η τιμή του συναλλάγματος θα αντιστοιχεί με την τιμή που θα αποφασίσει η κυβέρνηση» σημειώνει η TUI σε επιστολή της προς τους Έλληνες ξενοδόχους, ζητώντας τους, σε αυτή την περίπτωση, να τροποποιήσουν τα συμβόλαια, που έχουν με τον όμιλο.

«Πρέπει να προστατευτούμε από τους κινδύνους ενδεχόμενης αλλαγής. Υπάρχει μια πιθανότητα, περισσότερο από θεωρητική, η Ελλάδα να βγει από το ευρώ» διευκρίνισε στη γερμανική εφημερίδα εκπρόσωπος του ομίλου.

«Πολλοί Έλληνες ξενοδόχοι έχουν λάβει το αίτημα της TUI», επιβεβαίωσε στη Bild ο Ανδρέας Ανδρεάδης πρόεδρος της Ελληνικής Τουριστικής Ομοσπονδίας και πρόσθεσε: «Ουδείς ξενοδόχος θα το κάνει και έχουμε ενημερώσει το υπουργείο Τουρισμού».
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου