Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Την κατασκήνωση των Αγανακτισμένων στο πάρκο Zουκότι στη Νέα Υόρκη διέλυσε η αστυνομία


Οι διαδηλωτές έχουν καταλάβει το πάρκο εδώ και δύο μήνες
Οι διαδηλωτές έχουν καταλάβει το πάρκο εδώ και δύο μήνες   (Φωτογραφία: Reuters)


Νέα Υόρκη
Η αστυνομία της Νέας Υόρκης πραγματοποίησε αργά τη νύχτα επιχείρηση καθαρισμού του πάρκου Zουκότι, απομακρύνοντας σκηνές διαδηλωτών του κινήματος Occupy Wall Street, την ώρα που «Αγανακτισμένοι» φώναζαν συνθήματα.
Αστυνομικοί ξύπνησαν στη 01:00 τοπική ώρα τους ανθρώπους που....... βρίσκονταν στο πάρκο και τους είπαν να μαζέψουν τα προσωπικά τους αντικείμενα.
Διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί γύρω από το πάρκο, φώναζαν: «Όλη μέρα, όλη τη βδομάδα Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ» και «όλος ο κόσμος παρακολουθεί».
Το γραφείο του δημάρχου ανέφερε στο Twitter ότι οι διαδηλωτές θα πρέπει «να εγκαταλείψουν και να μετακινήσουν προσωρινά τις σκηνές και τις τέντες», αλλά ότι μπορούν να επιστρέψουν μόλις το πάρκο καθαρίσει.
Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ έχει δεχθεί πιέσεις από τοπικές επιχειρήσεις να κλείσει την κατασκήνωση των διαδηλωτών, η οποία διαρκεί εδώ και δύο μήνες.
Την ίδια ώρα, και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ οι Αρχές επιχείρησαν να διαλύσουν τους καταυλισμούς. Στο Όκλαντ συνελήφθησαν 33 άτομα, μετά από έφοδο της αστυνομίας σε πλατεία όπου βρίσκονταν διαδηλωτές.
Παρόμοια έφοδος σημειώθηκε και στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, όπου συνελήφθησαν 50 άτομα.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου