Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Φοιτητές κρατούν όμηρο τον αντιπρύτανη του πανεπιστημίου Μακεδονίας


Φοιτητές κρατούν όμηρο τον αντιπρύτανη του πανεπιστημίου Μακεδονίας

Ζητούν να αποσυρθεί ο νέος κανονισμός λειτουργίας της εστίας




Ομηρο, έξω από ένα γραφείο, όρθιο επι τρίωρο κρατούν φοιτητές τον αντιπρύτανη του πανεπιστημίου Μακεδονίας k. Χρήστο Κωνσταντάτο. Η αιτία είναι ότι διαφώνησαν με την πολιτική της διοίκησης του Ιδρύματος στο θέμα των φοιτητικών εστιών και αποφάσισαν να.....
επιδείξουν την οργή τους με ένα ακόμη επεισόδιο βίας.

Ομάδα φοιτητών 40 ατόμων σταμάτησε σήμερα το μεσημέρι στις 12 τον αντιπρύτανη του Ιδρύματος έξω απο το γραφείο του και τον κρατούν ακόμη και τώρα περικυκλωμένο και όρθιο στο ίδιο σημείο.

Η διοίκηση του Ιδρύματος έχει επικοινωνήσει με την Εισαγγελία της περιοχής και σε επιφυλακή βρίσκονται αστυνομικές αρχές ώστε να επέμβουν στην περίπτωση που το περιστατικό εξελιχθεί.

Οι φοιτητές ζητούν να μην αξιολογούνται κάθε χρόνο όπως γίνεται έως σήμερα για την παραμονή τους στην φοιτητική εστία (κάθε χρόνο επαναξιολογούνται οι φτωχότεροι φοιτητές), αλλά να μένουν στα δωμάτια τους για όλη την διάρκεια των σπουδών τους (4 χρόνια) και μάλιστα να παραμένουν και 2 ακόμη χρόνια (6).

Δηλαδή η ομάδα των φοιτητών που κρατάει όμηρο τον αντιπρύτανη του Ιδρύματος απαιτεί να μην επιλέγονται κάθε χρόνο οι φτωχότεροι φοιτητές, αλλά εκείνοι που επελέγησαν στην αρχή των σπουδών τους να μένουν στις θέσεις τους για έξι χρόνια...

«Η ομάδα αυτή των φοιτητών ζητάει να αλλάξουμε τον κανονισμό λειτουργίας των φοιτητικών εστιών και να τον κάνουμε όπως θέλουν εκείνοι» λέει στο «Βήμα» ο πρύτανης του πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Γ. Παπαδημητρίου.

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=489319

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου