Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

Σφοδρή σύγκρουση γιατρών της Λέσβου με τη Χρυσή Αυγή για τους παράνομους μετανάστες


Σφοδρή σύγκρουση γιατρών της Λέσβου με τη Χρυσή Αυγή για τους παράνομους μετανάσ

Τη δική του απάντηση στις προκλήσεις της Χρυσής Αυγής δίνει ο ιατρικός κόσμος του νησιού, καταγγέλλοντας το κόμμα για φασιστικές ενέργειες αναφορικά με τη νοσηλεία των παιδιών των παράνομων μεταναστών.
Αφορμή αποτέλεσε μια προκήρυξη της Χρυσής Αυγής που έφερε φωτογραφίες παιδιών μεταναστών, ασθενών της κλινικής του νοσοκομείου Μυτιλήνης, ενώ......
συνοδευόταν από ρατσιστικό και χυδαίο λόγο κατά των μεταναστών.
Η προκήρυξη αυτή κατήγγειλε τη νοσηλεία παράνομων μεταναστών και έκανε λόγο για «βρώμα και απλυσιά που τους συνοδεύουν», αλλά και για δημοσιογράφους που δήθεν «στοχοποιούν τα γραφεία της οργάνωσης».
Οι γιατροί του ΕΣΥ Λέσβου εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν ότι «Πέρα από το πόσο ανήθικα και παράνομα χρησιμοποιούνται φωτογραφίες παιδιών για να προωθηθεί το ρατσιστικό δηλητήριο, στο κείμενο περιέχεται αντιεπιστημονική πληροφόρηση για δήθεν μετάδοση ασθενειών από τους μετανάστες, όπως και δυσφήμιση για τις συνθήκες νοσηλείας στο νοσοκομείο μας, όπου παρά την τεράστια έλλειψη προσωπικού οι εργαζόμενοι δίνουν μάχη για να παρέχονται οι καλύτερες δυνατές υπηρεσίες με την υπάρχουσα κατάσταση»
Ο σύλλογος των γιατρών υπογραμμίζει ότι «η αρρώστια και ο πόνος δεν έχουν χρώμα, γένος,θρησκεία ή φυλή» και χαρακτηρίζει την προκήρυξη της Χρυσής Αυγής ντροπιαστική, ενώ αποκαλεί τα στελέχη του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου «νοσταλγούς του Χίτλερ».
Παραθέτουν, ακόμη, και επιστημονικές διευκρινίσεις για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να μεταδοθούν.
Όπως τονίζουν «Ασθένειες όπως το AIDS, η ηπατίτιδα Β, η σύφιλη και βλεννόρροια είναι σεξουαλικώς μεταδιδόμενες. Για την μετάδοση τους δεν ευθύνονται οι μετανάστες αλλά όσοι έρχονται σε σεξουαλική επαφή με φορείς και δεν παίρνουν μέτρα προφύλαξης. Η ελονοσία δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο παρά μόνο με το κουνούπι φορέα που ενδημεί κυρίως σε χώρες της υποσαχάριας Αφρικής και της Ασίας. Η φυματίωση μεταδίδεται από τα σταγονίδια του βήχα φορέων που μεταδίδουν τη νόσο. Απαιτείται στενή επαφή και συγχρωτισμός σε κλειστούς χώρους».
Καταλήγοντας ηανακοίνωση σημειώνει ότι «υγειονομικές βόμβες» είναι εκείνοι που κλείνουν τα νοσοκομεία, αφήνουν τα παιδιά των ανασφάλιστων χωρίς εμβόλια και αναγκάζουν όλο και περισσότερους πολίτες να τρώνε από τα σκουπίδια και να κοιμούνται στους δρόμους.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου είχε καταδικάσει την πρακτική του επικεφαλής της οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» στη Λέσβο Γιώργου Διακορώνα, γιατρού στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, ο οποίος σε συγκέντρωση της Αστυνομίας είχε αναφερθεί σε «συφιλιδικές λαθρομετανάστριες που γεννάν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης».

http://www.iefimerida.gr/news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου