Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

Παπούλιας: Ο πολιτισμός φαίνεται από την αντιμετώπιση των αναπήρων

Σχόλιο. "Παπούλιας: Ο πολιτισμός φαίνεται από την αντιμετώπιση των αναπήρων"....Γι' αυτό, συνυπέγραψες όλα τα μέτρα που αφορούν την εξαθλίωση του λαού και των αδύναμων ομάδων...Αποκαλύφθηκε ο...πολιτισμός σας, με το "τσεκούρωμα" των επιδομάτων και των απαλλαγών φορολογίας των αναπήρων....Η ντροπή φαίνεται οτι δεν είναι γνωστή λέξη σε σας και είναι ότι λιγότερο μπορεί να πει κανείς...Η θρασύτητά όλων όσων κάνετε και δηλώσεις αναφορικά με τους ανάπηρους είναι μνημειώδης.....
Μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας για την παγκόσμια ημέρα ατόμων με....
αναπηρία
«Η Παγκόσμια  Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία είναι αφιερωμένη στη διαφορετικότητα και στο σεβασμό των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτήν», λέει σε μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλια, με αφορμή τη σημερινή ημέρα, που είναι αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία.

«Είναι μία ημέρα κατά των διακρίσεων για τους συμπολίτες μας με αναπηρία, που δίνουν μία άνιση μάχη με τα προβλήματα της καθημερινότητας, σε ένα περιβάλλον που τους προβάλλει διαρκώς εμπόδια», συνεχίζει ο κ. Παπούλιας στο μήνυμά του.

«Ο βαθμός πολιτισμού μιας κοινωνίας, προσδιορίζεται και πραγματώνεται μέσα από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες της, όπως τα άτομα με αναπηρία.

Κάθε σύγχρονη και πολιτισμένη κοινωνία οφείλει να οραματίζεται και να προσδοκά την παροχή ίσων ευκαιριών  στην παιδεία, στην εργασία, την πλήρη  συμμετοχή σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής.

Σε μια περίοδο όπου η Ελλάδα ταλανίζεται από τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση της σύγχρονης ιστορίας της, θα είναι  λάθος στο όνομα αυτής η υιοθέτηση μη προνομιακών πολιτικών, που θα έχουν ως συνέπεια την υποβάθμιση παροχής υπηρεσιών και υποδομών, που θα εξασφάλιζαν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στους ανθρώπους με αναπηρία

Σήμερα είναι αναγκαία όσο ποτέ η συντονισμένη δράση, για την αντιμετώπιση των  προβλημάτων των συμπολιτών μας με αναπηρία, με ευαισθησία, σύνεση, σεβασμό και συνείδηση ευθύνης».
 
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=240787

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου