Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Απίστευτες αποκαλύψεις στη δίκη για τον Ραχωβίτσα και την ενεργώ ανάμειξή του στην αποφυλάκιση Αλβανού μεγαλέμπορου ηρωΐνης!


Ομόφωνα αθώος κρίθηκε την Τρίτη, από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθήνας ο δημοσιογράφος Στέλιος Βορίνας, σε βάρος του οποίου είχε υποβάλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, ο πρώην προϊστάμενος της Δίωξης Ναρκωτικών και επίτιμος υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Ιωάννης Ραχωβίτσας....




Ο δημοσιογράφος, στο πλαίσιο της έρευνάς του για τα παραδικαστικά κυκλώματα, είχε δηλώσει δημοσίως, στις 7-3-2005, ότι: «Ο Αλβανός μεγαλέμπορος ναρκωτικών, που κυκλοφορούσε με ψεύτικη ταυτότητα, ως Γιάννης Καλαμιώτης, τελούσε υπό την προστασία του διοικητή της Δίωξης Ναρκωτικών. Ο κύριος Ραχωβίτσας ήταν αυτός που με ψεύτικο έγγραφο παραπλάνησε δικαστές και εισαγγελείς, ότι δήθεν ο Καλαμιώτης ήταν πληροφοριοδότης του, με αποτέλεσμα να αποφυλακιστεί από τον Κορυδαλλό…».

Καταθέτοντας στο Δικαστήριο ο μηνυτής υποστήριξε ότι τα λεγόμενα από το δημοσιογράφο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και θίγουν την τιμή και την υπόληψη του. Επίσης, πρόσθεσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η υπηρεσία του, στην συγκεκριμένη υπόθεση, λειτούργησαν μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας.

Από την άλλη πλευρά, κατά τη διήμερη ακροαματική διαδικασία, ο Στέλιος Βορίνας προσκόμισε πλήθος στοιχείων, όπως:

- Ομολογία του ίδιου του μεγαλέμπορου ναρκωτικών ενώπιον των δικαστικών Αρχών, από την οποία προέκυπτε πως είναι πράγματι Αλβανός και ότι η ελληνική ταυτότητα που κατέχει εκδόθηκε με ψευδή έγγραφα τα οποία προμηθεύτηκε από την κοινότητα Ασπρόχωμα της Καλαμάτας.

- Ένορκες μαρτυρικές καταθέσεις ενώπιον του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που αποδείκνυαν ότι ο φερόμενος ως Γιάννης Καλαμιώτης - κατά τη διάρκεια της φυγοδικίας του - είχε καταβάλει 30.000 ευρώ στην τότε ανακρίτρια Αντωνία Ηλία, προκειμένου, μέσω κυκλωμάτων, να του προμηθεύσει από το νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ πιστοποιητικό ότι δήθεν έπασχε από καρκίνο.

- Έγγραφο που απέστειλε παράτυπα ο Γιάννης, με την υπογραφή του, προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών - δυο μήνες μετά την προφυλάκιση του «Γιάννη Καλαμιώτη» - με το οποίο ο τελευταίος εμφανιζόταν πως είχε, δήθεν, συμβάλει με πληροφορίες στην εξάρθρωση κυκλώματος εμπορίας ηρωίνης, ώστε να τύχει των ευεργετικών διατάξεων του άρθρου 24 του Ν.1729/87.

Στην απολογία του, ο δημοσιογράφος υπογράμμισε ότι το έγγραφο του κυρίου Ραχωβίτσα ήταν αυτό που παραπλάνησε τις δικαστικές Αρχές και αποφυλάκισαν με περιοριστικούς όρους τον περιβόητο… Γιάννη Καλαμιώτη.

«Κανένα κύκλωμα δεν αποκάλυψε στη Δίωξη Ναρκωτικών ο Αλβανός με το ελληνικό όνομα», είπε συγκεκριμένα στην απολογία του ο Στέλιος Βορίνας. Και συνέχισε: «Απλώς ο μεγαλέμπορας ‘’έδωσε’’ στον Ραχωβίτσα ένα ‘’βαποράκι’’, στο σπίτι του οποίου, στην Καλογρέζα, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κιλό αλεύρι! Αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος για τον οποίο δεν έγινε ποτέ ποιοτικός έλεγχος της κατασχεθείσας ποσότητας από το Γενικό Χημείο, όπως ορίζει ο νόμος. Ο μηνυτής μου, διέσυρε την Υπηρεσία στην οποία προΐστατο τότε, δεχόμενος την ανταλλαγή ενός κιλού αλεύρι με την αποφυλάκιση ενός μεγάλου πρεζέμπορου. Στις αρχικές του καταθέσεις, ο Ραχωβίτσας ισχυριζόταν ότι δε γνωρίζει καν το όνομα Γιάννης Καλαμιώτης και ουδέποτε έχει ασχοληθεί μαζί του. Τα έγγραφα, ωστόσο, που οδήγησαν στην αποφυλάκιση του Αλβανού μεγαλέμπορου φέρουν, φαρδιά - πλατιά, την υπογραφή του. Εάν δεν υπήρχαν αυτά, ο μεγαλέμπορος της ηρωίνης θα ήταν ακόμα στη φυλακή. Ως δημοσιογράφος, όφειλα, για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και την ενημέρωση της κοινής γνώμης, να αποκαλύψω την αλήθεια, ακόμα και με σκληρούς χαρακτηρισμούς».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι την αθώωση του δημοσιογράφου Στέλιου Βορίνα, πρότεινε, στην αγόρευσή της, στο Δικαστήριο και η εισαγγελέας της έδρας. \

πηγή: directnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου