Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Κύπρος: Έτοιμη η Λαϊκή Τράπεζα για "βροχή" αγωγών κατά Α. Βγενόπουλου!

Τα "θαλασσοδάνεια" της Marfin και το Μνημόνιο


Τα "θαλασσοδάνεια" της Marfin και το Μνημόνιο
Έτοιμη είναι η Λαϊκή τράπεζα για "βροχή" αγωγών κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου, για τα "θαλασσοδάνεια" της Marfin που ουσιαστικά οδήγησαν την Κύπρο στο μνημόνιο και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας με.....
δάκρυα στα μάτια να αναφέρεται στις εγκληματικές ευθύνες ανώτατων στελεχών των τραπεζών.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα η Λαϊκή Τράπεζα φέρεται διατεθειμένη να ξεκινήσει δικαστικό αγώνα,διεκδικώντας μέρος των δανείων, συνολικού ύψους, περίπου 4 δις ευρώ, που δόθηκαν στην Ελλάδα, στην περίοδο 2007-2010 και αφορούν μια ομάδα περίπου 40 ατόμων, επί διοίκησης της Λαϊκής (τότε Marfin) απο τον Α. Βγενόπουλο.
Η Κυπριακή Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει το μαχαίρι μέχρι τό κόκκαλο, για το βάρος που έριξε στους Κύπριους φορολογούμενους ο Α. Βγενόπουλος. Κύκλοι της Λαϊκής Τράπεζας τα αποκαλούν "περίεργα δάνεια", τα οποία είτε είναι επισφαλή είτε δεν έχουν καθόλου εγγυήσεις ή αν έχουν δεν είναι ικανοποιητικές.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα τα «περίεργα δάνεια», όπως επισημαίνουν τραπεζικοί κύκλοι, δόθηκαν προς πολλές και ποικίλες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Συγκεκριμένα, χορηγήθηκαν δάνεια προς μονές και μοναστήρια, σε εφοπλιστές, κλινικές, σε γνωστά ονόματα του ελληνικού τραπεζικού χώρου και σε άλλα πρόσωπα από τον επιχειρηματικό κόσμο.
Οι ειδικοί που ασχολούνται με την υπόθεση των προβληματικών χορηγήσεων διερωτώνται γιατί δεν έγινε λεπτομερής έλεγχος του δανειακού χαρτοφυλακίου από την Κεντρική Τράπεζα, η οποία άφησε περίπου ?4 δισ. προβληματικά δάνεια να επιβαρύνουν την Κυπριακή Δημοκρατία.
Την ίδια ώρα, έκθεση εσωτερικού ελέγχου της Λαϊκής τράπεζας που είδε το φώς της δημοσιότητας στην Κύπρο, σε σχέση με την αγορά Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, "καίει" - όπως αναφέρεται- τον Ανδρέα Βγενόπουλο πρώην εκτελεστικό πρόεδρο και τον Ευθύμιο Μπουλούτα πρώην διευθύνοντα σύμβουλο. Πρόκειται για έκθεση που διενεργήθηκε μετά από αίτημα της Κεντρικής Τράπεζας και κατονομάζει τους κύριους υπεύθυνους της ζημιάς ύψους 2,5 δις ευρώ. Ο εσωτερικός ελεγκτής του Ομίλου Κ. Κωνσταντίνου κάνει λόγο για "καταστροφικό" χειρισμό

http://www.parapolitika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου