Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012

Έκλεψαν τους κινητήρες μαχητικών F-16 από βάση

Κι άντε και τους έκλεψαν... πώς να τους κουβάλησαν;   Κι άντε και τους έκλεψαν... πώς να τους κουβάλησαν; © Prime Portal / Don Busack
Άγνωστοι έκλεψαν πολλούς κινητήρες μαχητικών αεροσκαφών F-16 αμερικανικής κατασκευής, αξίας αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων, από μια βάση του ......
κεντρικού Ισραήλ, μετέδωσε το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, που διενεργεί η στρατιωτική αστυνομία, η κλοπή σημειώθηκε, κατά τα φαινόμενα, με τη συνέργεια στρατιωτών ή πολιτικών υπαλλήλων, που εργάζονταν στη βάση, οι οποίοι επέτρεψαν την πρόσβαση στους δράστες, διευκρίνισε η ιστοσελίδα Walla.
Η στρατιωτική αστυνομία υποψιάζεται ότι οι κινητήρες αυτοί εκλάπησαν, για να πουληθούν στη συνέχεια τα μεταλλικά τμήματα, από τα οποία είναι κατασκευασμένοι. Εκπρόσωπος του στρατού αρνήθηκε να δώσει στον Τύπο το παραμικρό στοιχείο σε σχέση με το συμβάν και περιορίστηκε να δηλώσει ότι, μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα του στρατού, θα διαβιβαστεί στον στρατιωτικό εισαγγελέα.
Πέρυσι, η στρατιωτική αστυνομία είχε διενεργήσει έρευνα για την κλοπή τμημάτων, που είχαν αποσπαστεί από κινητήρες F-15. H υπόθεση είχε αποκαλυφθεί μετά την έρευνα, που είχε πραγματοποιήσει η αστυνομία σε μια αποθήκη πωλητών μετάλλων.

http://www.ert.gr/paraxena/item/27073-Eklepsan-toys-kinhthres-machhtikwn-F-16-apo-bash

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου