Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012

Ένας άνθρωπος του G.Soros στα μεγάλα ελληνικά οδικά έργα..

Όταν ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Χατζηδάκης ρωτήθηκε για τα κίνητρα του διορισμού του Ευθύμιου Βιδάλη ως "διαπραγματευτή" για τον απεγκλωβισμό της κατασκευής των τεσσάρων οδικών αξόνων είχε απαντήσει πως επρόκειτο για την πιο κατάλληλη επιλογή, γιατί θεωρεί το πρόβλημα εξ΄ ολοκλήρου οικονομικό. 
Καθ’ όλα λογική απάντηση... 


Όμως στην πορεία θα πρέπει- πάντα κατά την ταπεινή εκτίμηση μας- να συνεκτιμηθούν πιθανόν ουσιώδεις λεπτομέρειες αυτής της κίνησης.
Ο Ευθύμιος Βιδάλης είναι... - μεταξύ άλλων- βασικός συντελεστής του Zeus Capital Partners (www.zeuscapitalpartners.com) εις εκ των πέντε ελλήνων μεγαλοπαραγόντων ενός από τα γνωστά «χαρτοφυλάκια» του μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος. Ενός παράγοντα, που για πολλούς εντός & εκτός συνόρων με αμφιλεγόμενη στάση στα ελληνικά πράγματα.

Για τους πιο μνήμονες αναγνώστες της στήλης θυμίζουμε την συνάντηση του μεγαλοεπενδυτή με τον Γιώργο Παπανδρέου (με τη διαμεσολάβηση του Στέλιου Ζαββού- πρόεδρο μεταξύ άλλων του Harvard Business School Club of Greece) την παρουσία των Τζόζεφ Στίγκλιτς, Νουριέλ Ρουμπινί αλλά και του γνωστού επενδυτή Τζον Πόλσον.

Το όνομα του τελευταίου είχε γίνει ουκ ολίγες φορές πρωτοσέλιδο στον ελληνικό Τύπο, έπειτα από την αποκάλυψη των «Financial Times» για τη συμμετοχή του μαζί με την Goldman Sachs τον Ιανουάριο του 2010 στο διαβόητο «δείπνο των κερδοσκόπων» που επί μήνες σόρταραν το ευρώ, τζογάροντας συγχρόνως πάνω στα ασφάλιστρα κίνδυνου του ελληνικού χρέους (CDS).

Λεπτομέρεια με σημασία: Λίγο καιρό αργότερα, στις 17 Φεβρουαρίου, ένα άλλο δείπνο στο ξενοδοχείο Plaza Athenee στο Upper East Side του Μανχάταν έφερε στο ίδιο τραπέζι τον Τζον Πόλσον με τον Τζορτζ Σόρος...

Εδώ οι απαντήσεις είναι- πάντα κατά την εκτίμηση μας- ποιό σύνθετες. Αλλά το ερώτημα της στήλης, νομίζουμε, εύλογο, εάν τίθεται ζήτημα «σύγκρουσης συμφερόντων» ή «προνομιακής πληροφόρησης» υπέρ του Σόρος..
Εκήβολος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου