Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

O Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετακομίζει στο Βέλγιο για να αποφύγει τη βαριά φορολογία

Ο γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ, με ανοιχτή επιστολή του προς τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό, δήλωσε ότι παραδίδει το γαλλικό του διαβατήριο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επικρίσεις που δέχεται ότι προσπαθεί να αποφύγει τη βαριά φορολογία στη Γαλλία.
Ο πρωθυπουργός Ζαν Μαρκ-Ερό χαρακτήρισε θλιβερή και μη πατριωτική τη συμπεριφορά του σε μια περίοδο που οι Γάλλοι καλούνται να.....
πληρώσουν υψηλότερους φόρους για να μειωθεί το δημόσιο χρέος.
Ο Ντεπαρντιέ αγόρασε πρόσφατα ένα σπίτι στο βελγικό χωριό Νεσέν όπου το 27% των κατοίκων του οποίου είναι Γάλλοι και έβαλε προς πώληση το σπίτι του στο Παρίσι ενώ παρέδωσε και την γαλλική κάρτα κοινωνικής ασφάλισης.
Από την πλευρά του ο βέλγος υπουργός Εξωτερικών Ντιντιέ Ρέιντερς υπογράμμιζει ότι Βέλγιο «δεν έκανε τίποτα για να προσελκύσει» τους πλούσιους Γάλλους.
Ο Ντεπαρντιέ δήλωσε στις εφημερίδες ότι έχει πληρώσει συνολικά φόρους 145 εκατομμυρίων ευρώ από τότε που άρχισε να εργάζεται ως τυπογράφος στην ηλικία των 14 ετών, ενώ υποστηρίζει ότι από όλους όσοι έφυγαν για τον ίδιο λόγο από τη Γαλλία «κανένας δεν έχει δεχθεί τόσες προσβολές όσο ο ίδιος».

http://www.koutipandoras.gr/?p=30173

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου