Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Το..πολιτικό και αξιόπιστο..."βάρος" του Βενιζέλου...Έκθετος ο Ευάγγελος Βενιζέλος με το χαράτσι της ΔΕΗ! Δείτε το video..

Σχόλιο. Για να μην ξεχνιόμαστε ποιός επέβαλλε το λεγόμενο χαράτσι ΔΕΗ στους λογαριασμούς της και οδήγησε στο σκοτάδι χιλιάδες νοικοκυριά που δεν είχαν να το πληρώσουν...Τώρα που κρίθηκε αντισυνταγματικό και οτι δεν πρέπει να εισπράττεται απο τη ΔΕΗ τί έχει να μας πει ο....Συνταγματολόγος;;;;;;
«Δεν μπορεί το κράτος να εισπράττει φόρους, το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό», έλεγε!

Αυτά έλεγε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στις 23 Ιουνίου 2011.
«Σε σχέση με τα ακίνητα, η εκτίμησή μας είναι ότι μετά τη μείωση του ορίου της αντικειμενικής αξίας σε ......
ατομική βάση από τις 400 στις 200 χιλιάδες, για την υπαγωγή στο φόρο ακίνητης περιουσίας δε χρειάζεται να γίνει άλλη παρέμβαση και κυρίως δε χρειάζεται να γίνει άλλη παρέμβαση μέσα στο λογαριασμό της ΔΕΗ», είχε πει πριν τρεις μήνες ο κ. Βενιζέλος.
Είπε δηλαδή:
1ον) ότι δεν μπει άλλος φόρος στα ακίνητα και
2ον) ότι σίγουρα δεν θα γίνει μέσω των τιμολογίων της ΔΕΗ!
Και στα δυο θέματα αποδείχθηκε ανακόλουθος, καθώς ο ίδιος κλήθηκε όχι μόνο να τα εφαρμόσει, αλλά να ασκήσει ποικιλώνυμες  πιέσεις και να επιχειρηματολογήσει με το γνωστό χαρισματικό του τρόπο.
Το ψέμα όμως, όπως και η πολιτική ανακολουθία έχει κοντά ποδάρια.
Αποκαλυπτικός είναι ο τρόπος και τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε ο κ. Βενιζέλος στη επίμαχη συνέντευξη, γιατί δεν πρέπει και δεν είναι σωστό να επιβληθεί καμία μορφής τελών και φόρων μέσω των τιμολογίων της ΔΕΗ.
Ας απολαύσουμε όλοι μαζί το απόσπασμα της συνέντευξης που έδωσε στις 23 Ιουνίου 2011, έξι ημέρες μετά την ορκωμοσία του ως υπουργός Οικονομικών!
«Δεν είναι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ ο μοχλός για να εισπράττεις τέλη ή φόρους και ιδίως φόρους, διότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ένα κοινωνικό αγαθό θεμελιώδες και δεν μπορείς να συνδέεις την εκπλήρωση άλλων υποχρεώσεων, πέραν των δημοτικών εν πάση περιπτώσει των συνδεδεμένων απόλυτα με τον τόπο κατοικίας ή εγκατάστασης, με τους μηχανισμούς αυτούς οι οποίοι έχουν άλλο σκοπό και γιατί εν πάση περιπτώσει πρέπει να αναζητήσουμε κίνητρα για την οικοδομή και γιατί είναι ήδη πολύ επιβαρυμένο το ακίνητο»!
Και δεν είναι σωστό να εισπράττεις τέλη ή φόρους δια μέσω της ΔΕΗ.
Και δεν είναι σωστό γιατί το ρεύμα είναι θεμελιώδες κοινωνικό αγαθό.
Και δεν είναι σωστό να συνδέεις την εκπλήρωση άλλων στόχων, όπως φοροεισπρακτικών με το θεμελιώδες αγαθό.
Και δεν πρέπει να επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο το ακίνητο.
Και αλλάζουμε γνώμη και εφευρίσκουμε νέα επιχειρήματα για να αναιρέσουμε τα παλιά και αποδεικνυόμαστε δοκησίσοφοι και καθιστάμεθα πολιτικά ανακόλουθοι και ασκούμε πιέσεις προς τη Δικαιοσύνη (Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας) και απειλούμε θεούς και δαίμονες για την εφαρμογή του ανάλγητου μέτρου και θέλουμε να εμπνέουμε εμπιστοσύνη στην κοινωνία και λέμε ψέματα και θέλουμε να γίνουμε Πρωθυπουργοί και θέλουμε να μείνουν τα Χριστούγεννα οικογένειες χωρίς φως και ζεστασιά και θέλουμε να λέμε ότι είμαστε σοσιαλδημοκράτες και θέλουμε να γίνουμε Πρωθυπουργοί και δεν ντρεπόμαστε και δεν παραιτούμαστε..
Ε! δεν γαμιόμαστε λέω εγώ..
`Δείτε το επίμαχο απόσπασμα (στο 20ο λεπτό ακριβώς), στο βίντεο της συνέντευξης της 23ης Ιουνίου 2011`

2011-06-23. Συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο Οικονομικών from Evangelos Venizelos on Vimeo.
 http://www.pheme.gr/node/2053

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου