Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

ΙΣΑ για Σκοπούλη: «Έξω οι άσχετοι, αδιάφοροι, επικίνδυνοι καιροσκόποι»

Μετά τις πρωϊνές αποκαλύψεις μας η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση ζητώντας να απαιτηθεί η παραίτηση και η αποπομπή της υφυπουργού Υγείας


Του Λουκιανού Κάλλιμπαν

Την άμεση αποπομπή της υφυπουργού Υγείας κ. Φωτεινής Σκοπούλη απαιτεί με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και την υπογράφουν ο πρόεδρος κ. Γιώργος Πατούλης αλλά και ο γενικός γραμματέας κ. Στ. Τσούκαλος. Η ενέργεια έγινε λίγο μετά τις....... νέες αποκαλύψεις του “Newsbomb.gr” σχετικώς το παρασκήνιο σε πολιτικό και υπηρεσιακό επίπεδο για το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Είναι προφανές ότι η υφυπουργός Υγείας υπερέβη τον Ρουββίκωνα με όσα δήλωσε στη συνέντευξή της προς την «Εφημερίδα των Συντακτών» και όσα κρύβει επιμελώς.

Όσοι γνωρίζουν τι συμβαίνει το τελευταίο διάστημα στη δημόσια Υγεία ασκούν όλο και οξύτερη κριτική προς την κ. Φωτεινή Σκοπούλη. Ζητούν από το Μεγάρο Μαξίμου και προσωπικώς τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά να παρέμβει ο ίδιος και να κόψει το Γόρδιο Δεσμό που απασχολεί εδώ και μήνες όσους ασχολούνται με τις εξελίξεις στο υπουργείο Υγείας.

Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών λίγες ώρες μετά τις νέες αποκαλύψεις του “Newsbomb.gr” αλλά κι ένα παρασκηνιακό όργιο που έχει διαδραματισθεί τις τελευταίες ώρες. Εξέδωσε ανακοίνωσε με ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις και πλέον απαιτεί την παραίτηση ή την αποπομπή της υφυπουργού Υγείας.

Ανακοίνωση – κόλαφος από τους γιατρούς

Η ανακοίνωση έχει τίτλο: «Η παραμονή Σκοπούλη στον Υπουργικό Θώκο εντείνει την περαιτέρω υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας» και γράφει επί λέξει:

«Τον κίνδυνο που διατρέχει η Δημόσια Υγεία από τη «Διοίκηση Σκοπούλη» τόνισε επανειλημμένα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών μέσα από πολλαπλές τεκμηριώσεις.

Μία κυβερνητική εκπρόσωπος της Υγείας που προσβάλλει τον Πρωθυπουργό, τους Κυβερνώντες, τους γιατρούς και τους ασθενείς και υποβαθμίζει όχι μόνο τη νοημοσύνη των φορέων της Υγείας, αλλά και της κοινής γνώμης, δεν έχει καμία θέση στην άσκηση πολιτικής για την Υγεία.

Μία Υπουργός, που μιλά χωρίς να γνωρίζει, που εμποδίζει τη λειτουργία του Κράτους στα Κέντρα Αναφοράς για το AIDS, που παρακωλύει την εργασία του ΚΕΕΛΠΝΟ, που υπόσχεται εμβόλια χωρίς να υπάρχουν...

Όσο γρηγορότερα φύγει από το Υπουργείο Υγείας, τόσο καλύτερα για την Αποκατάσταση της Δημόσιας Υγείας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, εδώ και καιρό αιτήθηκε την παραίτηση και αποπομπή της κ. Σκοπούλη από τον υπουργικό θώκο, δηλώνοντας ότι η Δημόσια Υγεία δεν μπορεί άλλο να βρίσκεται στα χέρια άσχετων, αδιάφορων και επικίνδυνων καιροσκόπων.

Δεν μπορούμε να ασχολούμαστε με παραφιλολογίες. Πρέπει να ασχοληθούμε με την πολιτική στην πράξη. Γι αυτό, χρειάζεται ηγεσία με στρατηγική, γνώση και αποτελεσματικότητα».

Το παρασκήνιο

Πέρα από τις απρεπείς εκφράσεις που χρησιμοποίησε η υφυπουργός έναντι του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, του πολιτικού προϊσταμένου της κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου αλλά και του προέδρου της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη, φαίνεται ότι η συμπεριφορά της εξακολουθεί να εξοργίζει. Οι αναφορές της για τα Κέντρα Αναφοράς AIDS, το ΚΕΕΛΠΝΟ, τα εμβόλια κι εν γένει τη δημόσια Υγεία την εκθέτουν τόσο, όσο κι εκείνους που την εμπιστεύθηκαν και την πρότειναν για το θώκο αυτό.

Όπως αναφέρουν αξιόπιστες κυβερνητικές πηγές, οι ενέργειες και η συμπεριφορά της κ. Σκοπούλη κρύβουν ένα πλούσιο παρασκήνιο το οποίο έχει πολιτικό ενδιαφέρον, επαφές με δημοσιογράφους, επικοινωνία με ξένες πολυεθνικές και κάποιες άλλες πιπεράτες διαστάσεις. Όσο παραμένει στην κυβέρνηση, τόσο θα συνεχίσει να ακυρώνει τον κόπο όσων εργάζονται φιλότιμα ώστε να ξεπεραστεί η κρίση και να προωθούν σοβαρές μεταρρυθμίσεις.

Ακόμα συζητείται μεταξύ κυβερνητικών αξιωματούχων ποιο είναι το μέλος της κυβέρνησης που χρεώθηκε μια σοβαρότατη αστοχία για την οποία ευθύνεται η υφυπουργός Υγείας. Άλλωστε όπως εύστοχα σχολίασε το μεσημέρι παλιός βουλευτής της Ν.Δ. «στην πολιτική πρέπει να απαντάς με έργα κι όχι μέσα από τις επιστολές αναγνωστών διεκδικώντας 15 λεπτά εφήμερης δημοσιότητας».

Όσον αφορά στις πληροφορίες για τα τηλεφωνήματα, τους θυμωμένους διαλόγους και τους περιπάτους στους κήπους του Μεγάρου Μουσικής θα έχουμε να ψάχνουμε και να γράφουμε…



Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/313328/isa-gia-skopoyli-exo-oi-ashetoi--adiaforoi--epikindynoi-kairoskopoi#ixzz2V5gea8Re

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου