Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Attac: Πλούσιοι και τράπεζες πήραν τα 160 δις της βοήθειας προς την Ελλάδα

FF769D362CE9A75A0F8791EA0540C813

Τα 160 από τα 207 δισεκατομμύρια ευρώ που διατέθηκαν για το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης κατέληξαν στις τράπεζες και στους πλούσιους, κατήγγειλε η οργάνωση Attac σε έκθεσή της, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην.......
«Sueddeutsche Zeitung».
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η γερμανική κυβέρνηση δεν επιβεβαίωσε τα στοιχεία, αλλά επισήμανε ότι η σταθεροποίηση του τραπεζικού τομέα ήταν εξ αρχής βασικός στόχος του ελληνικού προγράμματος.
«Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τους αριθμούς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κότχαους και υπενθύμισε ότι βασικός σκοπός του προγράμματος είναι η παροχή χρόνου στην ελληνική κυβέρνηση και στον ελληνικό λαό προκειμένου να εφαρμόσουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις ώστε η χώρα να επιστρέψει σε έναν σταθερό οικονομικό δρόμο.
Τόνισε μάλιστα ότι το πρόγραμμα κατέστη αναγκαίο επειδή η Ελλάδα δεν είχε πλέον πρόσβαση στις χρηματοοικονομικές αγορές.
«Έτσι, φυσικά, κάποια χρήματα διατέθηκαν για την κάλυψη του δημοσιονομικού ελλείμματος ώστε να εξασφαλιστεί ο προϋπολογισμός. Κάποια χρήματα διατέθηκαν για την εξόφληση χρεών και κάποια άλλα για την σταθεροποίηση του χρηματοοικονομικού συστήματος. Πρέπει κάνεις να παραδεχτεί ότι ένα σύγχρονο κράτος χωρίς έναν λειτουργικό χρηματοοικονομικό τομέα είναι σαν να έχουμε ένα σύγχρονο κράτος χωρίς ηλεκτρισμό ή ύδρευση», δήλωσε ο κ. Κότχαους.

πηγή:euro2day
http://troktiko.eu/2013/06/attac-plousioi-kai-trapezes-piran-ta-160-dis-tis-voitheias-pros/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου