Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Τσίπρας: Τελειώσατε είτε τα βρείτε είτε όχι

Ομιλία Τσίπρα στο Σύνταγμα (17/6/2013) - Φωτό: Σπύρος ΤσακίρηςΚυβερνητικό Βατερλό το κύμα διαμαρτυρίας για το λουκέτο στην ΕΡΤ
Επίθεση στην τρικομματική κυβέρνηση και ειδικά κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο Σύνταγμα όπου πραγματοποιείται ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του λουκέτου στην........
ΕΡΤ.
Ομιλία Τσίπρα στο Σύνταγμα (17/6/2013) - Φωτό: Σπύρος Τσακίρης Ομιλία Τσίπρα στο Σύνταγμα (17/6/2013) - Φωτό: Σπύρος Τσακίρης Ομιλία Τσίπρα στο Σύνταγμα (17/6/2013) - Φωτό: Σπύρος Τσακίρης
Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε: “Κύριε Σαμαρά μετά την απόφασή σας να φιμώσετε τη δημόσια τηλεόραση, τελειώσατε. Να το επαναλάβω άλλη μια φορά να το εμπεδώσετε, τελειώσατε”.
 
Σχολιάζοντας, δε, τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μαξίμου είπε: “Είτε τα βρείτε απόψε είτε δεν τα βρείτε τελειώσατε. Καληνύχτα σας κ. Σαμαρά, μόνο φεύγοντας να αφήσετε τα ασημικά στη θέση τους, δεν ανήκουν σε εσάς, ανήκουν στον ελληνικό λαό.”
 
Η συγκέντρωση με κεντρικό σύνθημα "Να τελειώνουμε με την κυβέρνηση της εκτροπής. Να αποκαταστήσουμε τη δημοκρατία" ξεκίνησε λίγο πριν τις 8 το βράδυ και στην πλατεία Συντάγματος είναι συγκεντρωμένοι χιλιάδες πολίτες.
 
“Απόψε τελειώνουμε με την κυβέρνηση της καταστροφής” είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στην έναρξη της ομιλίας του και συνέχισε: “Η πλατεία Συντάγματος στέλνει μήνυμα ανατροπής. Ως εδώ η καταστροφή! Ως εδώ η συρρίκνωση της δημοκρατίας!”
 
“Το πραξικόπημα του κ. Σαμαρά στην ΕΡΤ, ο αποκεφαλισμός χιλιάδων εργαζομένων αλλά και του δικαιώματος του Έλληνα πολίτη στην ενημέρωση, ανέδειξε τα όρια της πολιτικής των μνημονίων και της κυβέρνησης Σαμαρά”, για τον οποίο είπε πως “έπεσε στην παγίδα του ψεύτικου success story του.”
 
Παρομοίωσε με Βατερλό για την κυβέρνηση το κύμα διαμαρτυρίας για το λουκέτο στην ΕΡΤ τονίζοντας στη συνέχεια ότι “το δημόσιο σήμα σε μια κυρίαρχη χώρα παύει να εκπέμπει μονάχα όταν έρχονται ξένα στρατεύματα κατοχής να τη καταλάβουν ή όταν η δημοκρατία μπαίνει σε γύψο.”
 
“Αυτοί που υποτίθεται νοιάζονται για τη πατρίδα, άφησαν τους Έλληνες της διασποράς και τους ναυτικούς μας δίχως τη φωνή της πατρίδας. Αυτοί που δήθεν κόπτονται για τα εθνικά μας συμφέροντα άφησαν τις ακριτικές περιοχές χωρίς εκπομπή δημόσιου σήματος της Ελληνικής ραδιοτηλεόρασης. Έπνιξαν τη φωνή του πολιτισμού. Έβαλαν λουκέτο στην ΕΡΤ του Μάνου Χατζηδάκη και του Οδυσσέα Ελύτη. Στην ΕΡΤ του πολιτισμού και της δημιουργίας” συνέχισε και εκτίμησε ότι “η ΕΡΤ θα αποδειχτεί το κύκνειο άσμα του κου Σαμαρά και της κυβέρνησής του.”
 
Ακολούθως αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που κληθεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.
 
“Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πρώτα θα πληρώνονται οι συντάξεις και οι μισθοί. Πρώτα θα εξασφαλίζεται φαγητό, νερό, ρεύμα και φαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανθρώπους και μετά θα ξεπληρώνουμε τους τόκους, τα πανωτόκια και τους τοκογλύφους”, ανέφερε ο Α. Τσίπρας και δεσμεύτηκε εκ νέου για τη νέα «σεισάχθεια». 
 
Δεσμεύτηκε για “τη διαγραφή χρεών και απαγόρευση πράξεων αναγκαστικής είσπραξης για όσους διαβιούν κάτω από το όριο φτώχιας, τη μερική διαγραφή χρεών σε ποσοστό αντίστοιχο με τη μείωση του εισοδήματος κατά τα χρόνια του Μνημονίου, για την ανακούφιση από φορολογία και χρέη προς το κράτος, για απαγόρευση πλειστηριασμών και κατασχέσεων πρώτης κατοικίας και για καμιά φορολογική υποχρέωση και κανένα χαράτσι για οικογένειες χωρίς εισόδημα”.
Ομιλία Τσίπρα στο Σύνταγμα (17/6/2013) - Φωτό: Σπύρος Τσακίρης 

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=369743

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου