Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Κομισιόν: Η ελληνική κυβέρνηση να σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ

Να σεβαστεί την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ΕΡΤ κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επαναλαμβάνοντας δια του εκπροσώπου της Ολιβιέ Μπαγί ότι δεν ζήτησε ποτέ κλείσιμο του φορέα.
Ταυτόχρονα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν υπογράμμισε ότι οι ελληνικές αρχές πρέπει να σεβαστούν την κοινοτική νομοθεσία για τις απολύσεις, θέμα το οποίο υπενθυμίζεται ότι .......
ανέδειξε τις προηγούμενες μέρες στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Μπαγί επανέλαβε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είναι αρμόδια να σχολιάσει τη διαχείριση των δημόσιων ΜΜΕ στα κράτη- μέλη, τόνισε όμως ότι η Επιτροπή αναμένει από τις ελληνικές αρχές να σεβαστούν την απόφαση του ΣτΕ και να ακολουθηθούν νόμιμες διαδικασίες.
“Έχουν προταθεί εναλλακτικές λύσεις για την επαναλειτουργία της ελληνικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και τώρα οι ελληνικές Αρχές πρέπει να αποφασίσουν τι θα κάνουν, σεβόμενες το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο”, είπε συγκεκριμένα. Σε ερώτηση για το αν η τρόικα ζήτησε εμμέσως το κλείσιμο της ΕΡΤ, απάντησε ότι ούτε η Επιτροπή ούτε η τρόικα ζήτησαν ή υπονόησαν το κλείσιμο κανενός δημόσιου οργανισμού και ειδικότερα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
“Η Επιτροπή δεν ζήτησε το κλείσιμο της ΕΡΤ και αυτό αποδεικνύεται στη σχετική αναφορά στο Μνημόνιο, πέμπτη αξιολόγηση, σελίδα 45, όπου γίνεται λόγος για συρρίκνωση και όχι για κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης”, είπε σχετικά και πρόσθεσε ότι η Κομισιόν πληροφορήθηκε το κλείσιμο από τα χείλη του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σ. Κεδίκογλου, την ώρα που έκανε τις ανακοινώσεις για την ΕΡΤ.

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=369922

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου