Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Πρόστιμο στην Deutsche Βahn για μίζες στην Ελλάδα


proastiakos-600x350

«Καμπάνα» 500.000 ευρώ στον γερμανικό οργανισμό σιδηροδρόμων (Deutsche Βahn) από το δικαστήριο της Φρανκφούρτης, για χρήματα (μίζες) που έδωσαν αναφορικά με δουλειές σε τέσσερις χώρες της Αφρικής – Αλγερία, Λιβύη, Ρουάντα, Ταϊλάνδη – αλλά και στην Ελλάδα, το διάστημα από το 2002 έως και το 2006.
Με ειδική αναφορά στην Ελλάδα το........
σημερινό δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung με τίτλο «Η Deutsche Βahn λέει αντίο στην Ελλάδα» αναφέρεται στον ελληνικό προαστιακό-μετρό, που ενώνει, όπως γράφει, το λιμάνι με το αεροδρόμιο, το κέντρο της πόλης και την Κόρινθο.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, και έπειτα από τα αποτελέσματα της έρευνας της εισαγγελίας της Φρανκφούρτης που διενεργήθη για διαφθορά στον τομέα των σιδηροδρόμων, η Deutsche Βahn φέρεται να έχει «δωροδοκήσει» με το ποσό των 315.000 ευρώ τα ελληνικά σιδηροδρομικά ταμεία.
Οι γερμανικοί σιδηρόδρομοι δεν θα συμμετάσχουν ξανά σε δουλειές στην Ελλάδα και τις συγκεκριμένες χώρες της Αφρικής, καθώς, όπως αναφέρεται στην απόφαση, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να παραβιάζουν τους νόμους.
Οι γερμανικοί σιδηρόδρομοι έχουν ήδη προχωρήσει σε διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου εντοπίζοντας 37 υπόπτους για υποθέσεις διαφθοράς και πρόκειται να υποβάλουν αγωγές εναντίον τους, ενώ έχουν απομακρύνει τριάντα στελέχη της θυγατρικής Deutsche Bahn International (DBI), που φέρονται να εμπλέκονται σε υποθέσεις δωροδοκίας -μεταξύ αυτών και τον άλλοτε επικεφαλής της εταιρίας στην Ελλάδα.

http://www.lykavitos.gr/archives/29029

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου