Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Ετοιμάζει ο Στουρνάρας μια ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ τηλεόραση

Το ΧΩΝΙ κρατάει ο ΓΑΤΑδότης και όταν το κρατάει ο ΓΑΤΑδότης θα ακούτε τις αλήθειες που ο Κακλαμάνος σας κρύβει! Και να ξεκινήσουμε με το αυτονόητο: μπράβο, χίλια μπράβο στον ......μεγάλο άνθρωπο της τηλεόρασης, Αντώνη Σαμαρά.



Ποιος Τζόνις Καλημέρης και Γιάννης Λάτσιος και τα παπάκια μας κουνιούνται...

Αντώνης Σαμαράς, Μπάμπη μου. ΑΥΤΟΣ είναι ο γκουρού των ραδιοτηλεοπτικών στην Ελλάδα. Ο άνθρωπος πήρε στα χέρια του την ΕΡΤ και από εκεί που τα μηχανάκια αυτής της κυρίας, της Τζι Τζι Μπι πως την λένε έβλεπαν κρατικό πρόγραμμα και τους τελείωνε η βενζίνη στο ρεζερβουάρ, κατάφερε μέσα σε μία ώρα να κάνει όλον τον πλανήτη να βλέπει τα κρατικά. Όση ΕΡΤ είδαμε μαζεμένη σε μια εβδομάδα, δεν έχουμε δει συνολικά τα τελευταία πέντε, έξι χρόνια (με τα ντέρμπι του μπάσκετ μέσα). Μπράβο, πρωθυπουργάρα και σε παρακαλώ μη ξεχάσεις να το αναφέρεις αυτό σε ένα από τα επόμενα Ζάππεια σου.

Και επειδή άμα αρχίσεις τα success stories, μετά είναι δύσκολο να σταματήσεις, ο Αντώνης έχει έτοιμη την επόμενη - κίνηση ΜΑΤ. Και μάλιστα ΜΑΤ χωρίς ληγμένα δακρυγόνα. Θα δώσει τον έλεγχο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στον Στουρνάρα. Ε, ναι, ρε παιδιά. Η τηλεόραση είναι δύσκολο αντικείμενο. Πρέπει να το διοικούν οι άνθρωποι που αποδεδειγμένα το γνωρίζουν. Και ποιος στην κυβέρνηση ξέρει τα τηλεοπτικά καλύτερα από τον Στουρνάρα; Ο Γιάννης έχει περάσει τη μισή του ζωή τον τελευταίο χρόνο σε τηλεδιασκέψεις. Μια να του λένε οι Σοϊμπλέδες τι πρέπει να κάνει, μια να ακούει τον Τόμσεν να τον μαλώνει, μια να βλέπει τη Χριστίνα τη Λαγκάρντ να τον επιπλήττει, ο Στουρνάρας έχει δει τόσο πρόγραμμα σε μισή οθόνη που μπροστά του ο Μπιρσίμ είναι δόκιμος σκηνοθέτης.



Και θα πει κάποιος κακεντρεχής: "και γιατί ο Στουρνάρας και όχι ο Άδωνις;" Γιατί πολύ απλά ρε ανόητε πρέπει να υπάρχει και κάποιος να παρουσιάζει τις εκπομπές...

Το νέο πρόγραμμα ετοιμάζεται νυχθημερόν στο υπουργείο Οικονομικών και βοηθάει σε αυτό ότι υπάρχει άπλετος χρόνος. Εξάλλου, το τι γίνεται στα οικονομικά της χώρας, ποιοι νέοι φόροι θα μπουν, ποιες απολύσεις θα γίνουν κτλ κτλ, όλα αυτά έρχονται έτοιμα από τη Γερμανία. Ο Γιάννης απλώς τα ανακοινώνει. Τώρα που πήρε την ΕΡΤ, θα βρει επιτέλους ένα χόμπι να περνάει και του ανθρώπου η ώρα που έχει καταντήσει η Μαρία Σινιόρη του κράτους (μας λέει απλώς τον - κακό μας - καιρό).



Οι πρώτες πληροφορίες, λοιπόν, κάνουν λόγο για ένα πρόγραμμα που θα κάνει πάταγο. Μεγάλη επιτυχία, κύριοι. Και το κυριότερο: σχεδόν μηδενικά έξοδα. Κατ' αρχάς, το μισό πρόγραμμα θα το τραβάει πάνω της η Αδωνάρα. Ούτως ή άλλως, καθημερινά βρίσκεται σε εκπομπές άλλων ή δικές του περίπου 10 ώρες (εκτός αν υπάρχει έντονη επικαιρότητα οπότε οι ώρες αυξάνονται). Γιατί να πηγαίνει σε άλλους, να καίει βενζίνα το κρατικό αμάξι και να μη βγαίνει στο δικό μας το μαγαζί;




Τι κόστος θα έχει φαντάζεστε μια 8ωρη εκπομπή του Γεωργιάδη; (υπάρχουν σκέψεις να πάρει τη ζώνη 08.00 με 16.00 το μεσημέρι). Μια κάμερα θέλει κι αυτή χωρίς καμεραμάν, θα τη στήσουμε να κάνει κάδρο στο πρόσωπο του Άδωνι. Σκηνοθέτη δε θέλει, τεχνικούς δε θέλει, τίποτα δε θέλει. Θα πηγαίνει το πρωί ο Άδωνις, θα ανοίγει την κάμερα και θα αρχίζει να μιλάει. Το μόνο που μένει για να κλείσει η συμφωνία είναι το ζήτημα της πώλησης των βιβλίων του. Ο Στουρνάρας ζητάει το 45% επί των κερδών και ο Γεωργιάδης τσινάει αλλά μην ανησυχείς, Μπάμπη: θα τα βρούμε.

Πώς θα γεμίσει το υπόλοιπο πρόγραμμα; Εύκολα ρε, εύκολα. Με Παναγιωτόπουλο, Ντινόπουλο, Πιπιλή, Βούλτεψη μεγαλώσαμε, ε με τους ίδιους θα (κακο)γεράσουμε. Θα δώσουμε και καμία ζώνη για παπαγάλους (και έτσι πιάνουμε και το ζωόφιλο κοινό, βρίσκουμε την ευκαιρία να κόψουμε κάνα εξτρά κονδύλι στους ούτως ή άλλως, χρόνια συνεργάτες μας).

Θα έχουμε εκπομπή μαγειρικής που είναι και της μόδας. Χωρίς υλικά, όμως. Δεν είναι καιρός για σπατάλες. Θα βγαίνει η Σαλαγκούδη και θα μας λέει στο μιλητό πώς μαγειρεύεται η τσιπούρα με μάραθο. Θα μου πεις δε μιλάει καθαρά η Ανθούλα. Δεν πειράζει ρε. Κι εσύ μωρή νοικοκυρά αν θες τη Σαλαγκούδη για να βάλεις μια τσιπούρα στο γκριλ, είσαι άξια της μοίρας σου. Οπότε άσε το κορίτσι μας στην ησυχία του και ψάξου να δεις αν έχεις λεφτά να πάρεις την τσιπούρα.

Θα ζητήσουμε από τον Ρέσλερ να μας χαρίσει τίποτα ντοκιμαντέρ γερμανικά (εδώ τώρα υπάρχει ένα ρίσκο μη μας τα δώσει δωρεάν αλλά μετά μας τα ζητάει σε κάποιο από τα επόμενα μνημόνια που έρχονται οσωνούπω με τους νόμιμους τόκους, φυσικά). Και προσέξτε: λεφτά για μεταγλώτισση δε θα χρειαστούν. Θα παίζουν στα γερμανικά. Να μαθαίνουμε και τη γλώσσα σιγά, σιγά που θα μας χρειαστεί...

Θα υπάρξει μια καινοτόμος ιδέα και στις αθλητικές μεταδόσεις που εννοείται ότι θα συνεχιστούν κανονικά. Απλώς, επειδή κοστίζει πολλά να στέλνεις στα γήπεδα συνεργεία ή δημοσιογράφους στο εξωτερικό, θα καθιερωθεί μετάδοση από το στούντιο χωρίς εικόνα του αγώνα. Ο παρουσιαστής θα βλέπει στα σάιτ την εξέλιξη του αγώνα και θα μας ενημερώνει. Και η δουλειά θα γίνεται και τόσα λεφτά γλυτώσαμε. Βασικός υποψήφιος για τη θέση του παρουσιαστή είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Καταργούνται άμεσα ακριβές παραγωγές του στυλ "στην υγειά μας" και αντικαθίστανται με μια ολοκαίνουργια ζώνη που θα έχει την ονομασία "με γεια τα μέτρα". Κάθε ημέρα και ένας διαφορετικός υπουργός θα βγαίνει και θα μας ενημερώνει για τα νέα φορομπηχτικά μέτρα που ετοιμάζει έτσι ώστε να έχουμε άμεση, έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση.

Θα αξιοποιηθεί επίσης το αρχείο της ΕΡΤ. Κάτι θέατρα της Δευτέρας, κάτι συναυλίες κλασικής μουσικής να το παίξουμε και κουλτούρα, κάτι εθνικοστρατιωτικά που έχουν ξεμείνει από την ΥΕΝΕΔ, θα γίνει η δουλειά. Οι κονσέρβες να είναι καλά. Μόνο που πρέπει να εξηγήσουμε στον Βενιζέλο ότι οι κονσέρβες αυτές δεν τρώγονται. Αλλά άμα του το πούμε, θα γκρινιάξει λίγο, θα το καταλάβει στο τέλος. Έτσι δεν κάνει πάντα;

Στο πρόγραμμα θα βοηθήσει και ο Φώτης Κουβέλης που είναι πάντα παρών ενώ ο Αβραμόπουλος θα αναλάβει το διεθνές πρόγραμμα. Πάει που πάει τόσα ταξίδια απλώς για να τραβάει φωτογραφίες, τώρα θα τραβάει και βίντεο.


Άντε, άντε, να περάσουν οι μέρες να αρχίσει το νέο πρόγραμμα. Να το βλέπεις κι εσύ Έλληνα να χαίρεσαι εκεί από τον καναπέ σου. Μη γκρινιάζεις, καημένε. Ακόμη στον καναπέ σου είσαι. Και λίγα σου κάνουνε.




Ο ΓΑΤΑδότης σας - See more at: http://www.toxwni.gr/xoni-apokleistika/item/2867-etoimazei-o-stournaras-mia-ekpliktiki-tileorasi#sthash.sl5UPzyu.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου