Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Bαρουφάκης: Υπουργός Προπαγάνδας ο Πεταλωτής – Οι δυο λέξεις που μου ζήτησε η Στάη να μην πω


Επρεπε να μπει το λουκέτο στην ΕΡΤ για να αποκαλύψει ο καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας και αρθρογράφος την προσωπική του σχέση με τη δημόσια τηλεόραση και όσους τον κράτησαν μακριά από την Αγία Παρασκευή.

Με κείμενό του στην....... προσωπική του ιστοσελίδα, καταγγέλλει τον Ελληνα Υπουργό Προπαγάνδας (επισήμως: Υπουργός για τον Τύπο και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, όπως σημειώνει ο ίδιος) ότι ακόμα και μπροστά στον ίδιο έδωσε εντολή να μην τον ξανακαλέσουν στην ΕΡΤ. Είχε προηγηθεί η συμμετοχή του σε πάνελ. Σε ερώτηση follower στο twitter, ο Γιάννης Βαρουφάκης αποκαλύπτει και το όνομα του Υπουργού Προπαγάνδας όπως λέει χαρακτηριστικά: Πρόκειται για τον Γιώργο Πεταλωτή.



Παρόλα αυτά, ακόμη και μετά την προφορική εντολή αποκλεισμού του -όπως σημειώνει χαρακτηριστικά- συνέχισαν να τον καλούν στην ΕΡΤ, ώσπου μια μέρα τα πράγματα έφτασαν σε αδιέξοδο. Οπως περιγράφει, λίγο πριν βγει στον αέρα, η παρουσιάστρια Ελλη Στάη του ζήτησε «σχεδόν σαν χάρη, να μην πω τις δυο απαγορευμένες λέξεις στον αέρα: ανασυγκρότηση χρέους. Ανησυχούσε ότι αν συνέχισα να μιλάω για την ανασυγκρότηση, για το κούρεμα του ελληνικού χρέους, η πίεση από την κυβέρνηση να μείνω εκτός της ΕΡΤ θα ήταν αφόρητη. Φυσικά το πρώτο πράγμα που είπα σε αυτή την εκπομπή ήταν ότι η ανασυγκρότηση του χρέους είναι αναπόφευκτη! Εκτοτε δεν εμφανίστηκα ποτέ ξανά στη δημόσια τηλεόραση».

Και συνεχίζει: «Αγαπητέ αναγνώστη, μετά από αυτή την εμπειρία μπορεί να πιστεύεις ότι η είδηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ με άφησε αδιάφορο. Δεν ισχύει καθόλου. Το αντίθετο... Φυσικά τα δημόσια μέσα ενημέρωσης μπορεί να είναι ανυπόφορα, όπως και τα δημόσια σχολεία, νοσοκομεία ακόμη και η δικαιοσύνη. Αλλά τα δημόσια μέσα ενημέρωσης μας προσφέρουν μια ευκαιρία εκπολιτισμού της κοινωνίας. Χωρίς αυτά θα ήμασταν στο έλεος του Ρούπερτ Μέρντοχ».



Πηγή: Bαρουφάκης: Υπουργός Προπαγάνδας ο Πεταλωτής – Οι δυο λέξεις που μου ζήτησε η Στάη να μην πω | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/node/110471#ixzz2WCc9Przs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου