Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Με ένα καφέ στο χέρι- Η πόλη όπου οι κάτοικοι πίνουν το 1/3 της ποσότητας του καφέ όλης της Ελλάδας


Με ένα καφέ στο χέρι- Η πόλη όπου οι κάτοικοι πίνουν το 1/3 της ποσότητας του καφέ όλης της Ελλάδας

Μην βιαστείτε να πείτε ότι η πόλη-πρωταθλήτρια είναι η Θεσσαλονίκη, καθώς τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι οι κάτοικοι της πόλης που κατέχουν τα πρωτεία είναι άλλοι!
Οι αριθμοί δείχνουν ότι οι Λαρισαίοι πίνουν το ένα τρίτο του καφέ που καταναλώνεται στη χώρα.
Οι εργαζόμενοι στις κεντρικές καφετέριες υποστηρίζουν με μια δόση χιούμορ ότι .......
καφέ 12.00-14.00 και 19.00-21.00 πίνουν όσοι έχουν από ελάχιστη έως καθόλου δουλειά. Φοιτητές που δεν έχουν ή απλά δεν πάνε στο μάθημά τους. Μαθητές που κάνουν κοπάνα ή είναι εκδρομή. Συνταξιούχοι, οι οποίοι απολαμβάνουν ξέγνοιαστοι τον καφέ τους διαβάζοντας τα νέα της ημέρας. Νοικοκυρές που κάνουν ένα διάλειμμα είτε από τα ψώνια είτε από τις δουλειές του σπιτιού. Πτυχιούχοι...
Νέοι και νέες 25-30 ετών που μόλις έχουν πάρει το πτυχίο τους και περιμένουν κάποιο διορισμό ή αναζητούν μια θέση εργασίας, παρατάσσονται μαζί με τους υπόλοιπους προσπαθώντας να «πνίξουν» την αγωνία τους για το μέλλον σ' ένα φλιτζάνι espresso. Με τη συζήτηση, τις χειραψίες με φίλους και γνωστούς ξεχνούν για λίγο ότι ανήκουν το 22,9% των ανέργων της χώρας.
Η συνήθεια μάλιστα αυτή των Λαρισαίων οδήγησε στη δημιουργία ειδικού like page στο facebook με το πολύ ταιριαστό όνομα «Λάρισα: Η Πόλη Του Καφέ Και Της Διασκέδασης», ένα like page το οποίο μέχρι αυτή τη στιγμή αριθμεί 4000 μέλη, αριθμός που διαρκώς αυξάνει.
Και παρά τις κατηγορίες των κατοίκων άλλων μεγάλων αστικών κέντρων, οι οποίοι χαρακτηρίζουν τους Λαρισαίους ως αργόσχολους ή ως «τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας», εδώ δεν πτοείται κανείς. Μπορεί λοιπόν η Ελλάδα να βρίσκεται στη 13η θέση στην κατανάλωση καφέ παγκοσμίως, η Λάρισα ωστόσο διεκδικεί επάξια τα πρωτεία σε εθνικό επίπεδο και είναι πολύ περήφανη γι' αυτό!Λάρισα: Η Πόλη Του Καφέ ..

πληροφορίες: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και larisanew.gr

http://www.iefimerida.gr/news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου