Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Digea: Ο κυρίαρχος ιδιωτικός φορέας του τηλεοπτικού τοπίου της χώρας.....

Μεθόδευσαν και εφάρμοσαν την επιβολή της ψηφιακής εικόνας στη χώρα, παραδίδοντας όλο το έργο σε μια ιδιωτική εταιρεία με μετόχους τα ιδιωτικά κανάλια, υποχρεώνοντας όλους μας για την προμήθεια αποκωδικοποιητών για τη λήψη σήματος....Όπως καταλαβαίνετε η τηλεόραση και ενημέρωση των πολιτών της χώρας βρίσκεται στα χέρια ιδιωτών....Δείτε στη συνέχεια στοιχεία της εταιρείας.....
Η Digea - Ψηφιακός Πάροχος Α.Ε. είναι η εταιρία που έχει συσταθεί από τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας ALPHA, .......
ALTER, ANT1, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR.

Κύρια δραστηριότητα της εταιρίας είναι η παροχή υπηρεσιών δικτύωσης και πολυπλεξίας (multiplexing), καθώς δικτύου ευρυεκπομπής (broadcasting) στα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας αλλά και σε όποιον άλλο νόμιμο τηλεοπτικό σταθμό επιθυμεί να επιλέξει τις υπηρεσίες της. Ουσιαστικά δηλαδή, η Digea «χτίζει» το δίκτυο και μεταφέρει το περιεχόμενο των καναλιών, όπως αυτό παραδίδεται στις εγκαταστάσεις της. Έως και σήμερα, 21 κανάλια αξιοποιούν τις δυνατότητες και την τεχνογνωσία τη Digea στη μεταφορά ποιοτικότερου και χωρίς προβλήματα στη λήψη περιεχομένου προς τους τηλεθεατές.
Εταιρικό όνομα

Το εταιρικό της όνομα προέρχεται από τις λέξεις Digital (ψηφιακή) και Γαία (Γη) συμβολίζοντας,  κατά συνέπεια, την επίγεια ψηφιακή πλατφόρμα. Συνδυάζοντας τη σύγχρονη ψηφιακή εποχή με την απαρχή του κόσμου μας, τη Γη, η Digea εκφράζει και αναδεικνύει, τόσο στο εταιρικό της όνομα όσο και με το σύνολο της έως τώρα δράσης της, την έννοια και την ιδέα της μετάβασης στη νέα αυτή εποχή.

Θεσμικός ρόλος

Από την ίδρυσή της το 2009 η Digea λειτουργεί και θεσμικά, αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο στην υλοποίηση του έργου της ψηφιακής μετάβασης στην Ελλάδα και θέτοντας τη γνώση και την εμπειρία των στελεχών της στην υπηρεσία του ευρέως κοινού. Με κυρίαρχη προτεραιότητα την υλοποίηση μιας ομαλής και αποτελεσματικής μετάβασης στην ψηφιακή εποχή, η Digea έχει αναλάβει από την αρχή ενεργό ρόλο στην υπεύθυνη και συστηματική ενημέρωση του κοινού ενώ έχει ουσιαστική συνεργασία με τους εμπλεκόμενους θεσμικούς φορείς και την αγορά για όλες τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να υλοποιηθούν σε κάθε στάδιο της ψηφιακής μετάβασης.
Πιο συγκεκριμένα, η  Digea υλοποιεί με βάση την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) 21161/2008 το έργο της ψηφιακής μετάβασης, διαθέτοντας τον άρτιο τεχνικό εξοπλισμό, την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή, καθώς και καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό στην υπηρεσία των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας.

Ενέργειες ενημέρωσης

Παράλληλα, έχει αναλάβει δυναμικό ρόλο στην ενημέρωση και προστασία του κοινού, υλοποιώντας ένα ευρύτατο επικοινωνιακό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει σε μαζικό επίπεδο ενέργειες ενημέρωσης, μέσω τηλεοπτικής καμπάνιας, της ιστοσελίδας www.digea.gr, τηλεφωνικού κέντρου που λειτουργεί καθημερινά, αλλά και εκτεταμένης παρουσίας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (YouTube Channel – DigeaDTT, Facebook Page – Digea – Ένας Υπέροχος Ψηφιακός Κόσμος!, Twitter – digea, LinkedIn Profile – Digea, Google+ - Digea). Επιπλέον, στοχευμένες ενέργειες λαμβάνουν χώρα σε στενή συνεργασία με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανά περιοχή. Στόχος των τοπικών αυτών ενεργειών είναι η σωστή ενημέρωση και έγκαιρη προσαρμογή των πληθυσμών, που επηρεάζονται άμεσα κάθε φορά από τη διακοπή του αναλογικού σήματος και της μετάβασης στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου