Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ- Αναστάσιος Μπάνος> Ο τεχνοκράτης δημόσιος υπάλληλος του χαρατσιού της ΔΕΗ πίσω από το λουκέτο στην ΕΡΤ!

To όνομα του είναι Αναστάσιος Μπάνος. 
Και δεν είναι άλλος από τον "τεχνοκράτη" δημόσιο υπάλληλο που κρύβεται πίσω από τα χαράτσια της ΔΕΗ και την απόφαση για το μαύρο στην ΕΡΤ. 
Μέλος του Νομικού  Συμβουλίου του Κράτους, σύμβουλος για πολλά χρόνια της Βάσως Παπανδρέου. Ο κ. Μπάνος είναι εκείνος που συνέγραψε-όπως απεκάλυψε οΒηματοδότης-όλα τα νομοσχέδια από το 2009 έως σήμερα. Το περίφημο χαράτσι της ΔΕΗ, η μετενέργεια, οι περικοπές σε ......
μισθούς και συντάξεις, φέρνουν την δική του υπογραφή. «Το 2009 ξεκινήσαμε με ένα νομοσχέδιο τον μήνα», λέει, «και φτάσαμε σήμερα που χρειάζονται δύο νομοσχέδια την ημέρα»., λες και πρόκειται για κάποιο σπουδαίο επίτευγμα.
Ο κ. Αναστάσιος Μπάνος  από την αυλή του απαράδεκτου Γιώργου Παπακωνσταντίνουθα περάσει στην αυλή του Βενιζέλου. Εδώ ο τεχνοκράτης δημόσιος υπάλληλος με με την μακριά κόμη θα δει το άστρο του να εκτινάσσεται καθώς θα ντύσει νομικά το χυδαίο χαράτσι της ΔΕΗ.  Από το γραφείο του στον δεύτερο όροφο της Βουλής (των εξαθλιωμένων) Ελλήνων, είχε θέα στον καταπράσινο Εθνικό Κήπο. 
Μια θέα που του επέτρεπε να χαλαρώνει και να διώχνει μακριά την κούραση  από την ένταση της μέρας. 
Όταν ο Στουρνάρας έγινε τσάρος της Οικονομίας ο Βενιζέλος του εκχώρησε τον Αναστάσιο Μπάνο και ο Μπένι κράτησε την θωρακισμένη BMW-πλάκα κάνουμε, το θέμα είναι ότι ο Μπάνος παρέμεινε στην θέση του.
O Mπάνος- παρότι δημόσιος υπάλληλος ο ίδιος όπως και ο Στουρνάρας- είναι αυτός που κρύβεται πίσω από το λουκέτο στην ΕΡΤ.
Σας αποκαλύπτουμε μάλιστα πως δεν είναι η πρώτη φορά που έβαλε στο μάτι τους δημοσιογράφους της αλανιάρας ΕΡΤ-στην υγειά μας.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες του έγκριτου Newpost, ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από την απόφαση να μην συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο η τροπολογία που εξαιρούσε τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ από την αναγκαστική μετάταξη σε δημοσίους υπαλλήλους, είναι ο νομικός σύμβουλος του τότε Αντιπροέδρου Βενιζέλου,  Αναστάσιος Μπάνος.
Αυτόν τουλάχιστον έδειχναν, τότε θορυβημένοι από τον σάλο που είχει ξεσπάσει, συνεργάτες του Ευ. Βενιζέλου.
Δεν γνωρίζω αν ο κ. Μπάνος είναι αυτός που είχε και τη... φαεινή ιδέα να πληρώνουμε διαφορετικό ΦΠΑ για τη μπουγάτσα, αναλόγως αν είναι με τυρί ή κρέμα, αλλά τα... κατορθώματά του είναι πολλά.
Ο  Αναστάσιος Μπάνος, ως νομικός σύμβουλος του κ. Παπακωνσταντίνου, ανήκε στο αποκαλούμενο «κλαμπ των ισχυρών» του υπουργείου. Μαζί με τον Δ. Σταματόπουλο, γενικό διευθυντή Φορολογίας, κατήρτισε όλα τα φορολογικά νομοσχέδια που έχουν ψηφισθεί από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τους πρώτους 16 μήνες διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ.
Εν ολίγοις ευθύνεται προσωπικώς για ουκ ολίγα χαράτσια, τα οποία- η ιστορία το αποδεικνύει, αποδείχθηκε ότι επιβλήθηκαν άνευ αποτελέσματος, μιας και η χώρα οδεύει προς το... κουρείο.
Υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών χαρακτηρίζουν τον κ. Μπάνο ως μια ισχυρή προσωπικότητα, ενώ του προσάπτουν και στοιχεία υπεροψίας, αφού, όπως σημειώνουν, κινείται και συμπεριφέρεται στις συσκέψεις με «ύφος χιλίων καρδιναλίων»!
Όταν παραιτήθηκε ο Δ. Γεωργακόπουλος, κυκλοφόρησε ότι ο Α. Μπάνος γνωστοποίησε (και αυτός) την πρόθεση να παραιτηθεί. Παρέμεινε όμως και συνεχίζει να προσφέρει τις... υπηρεσίες του από τον ένα υπουργό στον άλλο. Ο Στουρνάρας είναι ο τρίτος υπουργός Οικονομικών που απολαμβάνει τις υπηρεσίες του τεχνοκράτη δημοσίου υπαλλήλου Αναστασίου Μπάνου.
Όπως διαπιστώνετε οι τεχνοκράτες δημόσιοι υπάλληλοι που ειδικεύονται στα χαράτσια αντέχουν στο χρόνο σαν τις κατσαρίδες….Τελευταία κάνει παρέα με τονΤάκη Μπαλτάκο–πάει θα τον «χαλάσει» και τον Τάκη-προσπαθώντας να δομήσουν από κοινού τον νέο χαζοφορέα της δημόσιας τηλεόρασης που θα προσλάβει ακόμη πιο πολλούς κηφήνες.
Θα δημιουργήσει μάλιστα και θέση υφυπουργού με αλανιάρες γραμματείς και δυο αράπηδες να κάνουν αέρα στον αρμόδιο υφυπουργό που σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι ο Ανδρέας Παπαδόπουλος της ΔΗΜΑΡ. 
Ετσι γίνονται οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα…
Νίκος Παππάς
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου