Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Κατάντια μιας χώρας να σέρνεται στα πόδια του Κουβέλη

Από την Ιόλη Πιερίδη

Ρεσιτάλ Παστορικής τακτικής, που θα το ζήλευε ακόμη και το βαθύ κράτους του Βατικανού, από τονΠάστορα Κουβέλη
Για τον Φώτη Κουβέλη, η πολιτική επιβίωση είναι η ύψιστη Τέχνη, η τέχνη των τεχνών.Το απέδειξε για μια ακόμη φορά, αυτός ο εναερίτης των λέξεων, στην προσπάθειά του να έχει τον έλεγχο των εξελίξεων στην......
υπόθεση αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ.

Την Τετάρτη το μεσημέρι-πριν την νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών-εντελώς«τυχαία» έχει οριστεί εκτάκτως-είθισται να γίνεται Πέμπτη- η συνεδρίαση του δ.σ. του ΟΠΑΠ για το φλέγον ζήτημα της νέας σύμβασης με την Intralot για την παροχή υπηρεσιών τεχνολογικής υποστήριξης από την εταιρεία του ομίλου Κόκκαλη προς τον Οργανισμό.

Λίγες ώρες αργότερα θα γίνει η σύσκεψη των 3 πολιτικών αρχηγών, η “ψυχολογία” των οποίων θα επηρεαστεί άμεσα από το τι θα γίνει στο συγκεκριμένο δ.σ. του ΟΠΑΠ. Εδώ όπου και τα 3 κόμματα έχουν τους ανθρώπους τους. Εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ στον ΟΠΑΠ είναι ο κ. Πάνος Κολιοπάνος, πρώην διευθυντής του ρ/σ Φλας, επί ιδιοκτησίας Κόκκαλη.

Με απλά λόγια, το αν θα πέσει η κυβέρνηση και πάμε σε εκλογές εξαρτάται από το τι θα συμβεί στο δ.σ του ΟΠΑΠ στο Περιστέρι. 
Και οι 3 πολιτικοί αρχηγοί-άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο-έχουν προσωπικό πολιτικό ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην αποκρατικοποίηση του αμαρτωλού Οργανισμού. Το ίδιο συμβαίνει και με τα ΜΜΕ. Κι ο λόγος είναι απλός και διαχρονικός-όσο και το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου: Τα λεφτά.
Η ιερή αγελάδα του ΟΠΑΠ ταίζει δεκαετίες ολόκληρες το πολιτικό και μηντιακό παρακράτος. Η διάθεση λοιπόν των Σαμαρά, Βενιζέλου και Πάστορα στην σύσκεψη της προσεχούς Τετάρτης θα είναι άμεσα εξαρτημένη από το πως θα εξελιχθεί το δ.σ. του ΟΠΑΠ.

Τώρα, το κατά πόσο κόπτεται ο Πάστορας Κουβέλης για παράδειγμα, για τους 2500 εργαζόμενους της ΕΡΤ φάνηκε από την δήλωσή του αμέσως μετά την σύσκεψη των 3 κιμπάρηδων στο Μαξίμου. Ο πόνος του για τις απολύσεις διατυπώθηκε μέσα σε δύο λέξεις, την λέξη «αναδιαρθρώσεις» και «εξορθολογισμός». 
Μέσα σ΄αυτές τις δύο λέξεις ο εναερίτης του λόγου, Πάστορας Κουβέλης, μπόρεσε να χωρέσει τους 2500 εργαζόμενους για τους οποίους έχει χάσει τον ύπνο του. «Οι αναδιαρθρώσεις, ο εξορθολογισμός, όλα εκείνα που αφορούν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων πρέπει να δρομολογηθούν…”.
Οι 2500 απολύσεις έγιναν απλά αντιμετώπιση των προβλημάτων που πρέπει να δρομολογηθούν κατά τον Πάστορα Κουβέλη, τον φίλο του διανοούμενου-συγγραφέα της Κάτω Κηφισιάς, Σταμάτη Μαλέλη, μέντορα της Πετρούλας.

Είναι ο ίδιος –ο Κουβέλης-ο οποίος έχει ξεπεράσει ακόμη και τον συγχωρεμένο Ανδρέα Παπανδρέου στην παραποίηση των λέξεων σε μια προσπάθεια να τις μετατρέψει σε φερετζέ και να κρυφτεί πίσω από αυτές. 

Στην αρχή του Μνημονίου ο Πάστορας ανακάλυψε την “απαγκίστρωση”
Αφού μας έπρηξε με την απαγκίστρωση, ήρθε να γαντζωθεί στην καρέκλα της εξουσίας, από την οποία ο ίδιος δεν λέει να απαγκιστρωθεί-εκτός αν του το απαιτήσουν οι "περιστάσεις". 
Για να δικαιολογήσει το ασίγαστο  πάθος του για εξουσία στην προηγούμενη σύναξη των 3 μας παρουσίασε μια ακόμη λεκτική παπάραΔεν είναι απαρχή ρηγμάτωσηςτης κυβέρνησης το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο…”
Αυτό μας είχε πει ο θεούλης! 

Μάλιστα χθες προσπάθησε να επαναλάβει τον εαυτό του, αλλά επειδή έχει το μυαλό του στο «Περιστέρι» ήταν κατώτερος του αναμενόμενου. Η λεκτική του παπαριά περιορίστηκε στο «επισπεύδουσα δύναμη”. (Η Δημοκρατική Αριστερά, όχι μόνο δεν είναι αντίθετη με τις μεταρρυθμίσεις, αλλά είναι η επισπεύδουσα δύναμη.)
Αυτός είναι ο Πάστορας Κουβέλης, η ικανότητα του οποίου να επιβιώνει πολιτικά είναι σχεδόν παροιμιώδης. Κι όχι μόνο αυτό. Ο Πάστορας καταφέρνει να είναι αγαπητός ακόμη και σε -μέχρι πριν κάποια χρόνια- αντίπαλα επιχειρηματικά συμφέροντα και ορκισμένους εχθρούς όπως ο Σωκράτης Κόκκαλης και ο Βαρδής Βαρδινογιάννης. 
Τον Πάστορα μας λοιπόν, σήμερα, τον αγαπούν εξίσου ο Σωκράτης, ο Βαρδής, ο Μπόμπολας και η πολύγλωσσος Πετρούλα, η οποία έχει μείνει πολλές φορές με το στόμα ανοιχτό ακούγοντας τον Μαλέλη να ομιλεί με δέος για τον Πάστορά μας.



BOYTΗΓΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΑΦΕΙΑ
Δήλωσε o Πάστορας Κουβέλης: Αντιμετωπίσαμε όλα εκείνα, τα οποία αποτελούν το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας. Και βεβαίως συζητήσαμε και το θέμα του ειδικού τέλους επί των ακινήτων, το ΕΕΤΗΔΕ. Προσερχόμαστε με κοινή θέση, με κοινή πρόταση να αντικατασταθεί το ειδικό τέλος από τον ενιαίο φόρο ακινήτων. Και μάλιστα, με προοδευτικό χαρακτήρα, πράγμα που σημαίνει ότι θα ελαφρυνθούν οι Έλληνες πολίτες. Βεβαίως, ο εισπρακτικός μηχανισμός θα είναι η ΔΕΗ, αλλά με την έως σήμερα ισχύουσα νομοθεσία. Δηλαδή, η πλήρης αποδέσμευση από τις άλλες υποχρεώσεις του χρήστη ηλεκτρικού ρεύματος. Και όποιος δεν θέλει, θα διαβιβάζεται αρμοδίως στην ΔΟΥ που ανήκει και εκεί θα καταβάλλει το φόρο του. 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δηλαδή συμφωνήσατε κύριε Κουβέλη ουσιαστικά με την πρόταση του Στουρνάρα;
Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Προσερχόμαστε με κοινή θέση και κοινή διεκδίκηση. Δεν έχει καμία σχέση αυτό το οποίο σας είπα με διατήρηση του ΕΕΤΗΔΕ, του ειδικού τέλους επί των ακινήτων.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αποφασίσατε να είναι μειωμένο;
Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Σας το είπα λίγο πριν. Θα είναι προοδευτικό στη ρύθμισή του και κατά συνέπεια θα ελαφρύνει τους Έλληνες πολίτες. 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για τους δημοσίους υπαλλήλους;  
Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Όχι, δεν συζητήσαμε τίποτε.
 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ποιας τάξης θα είναι η μείωση, κύριε Πρόεδρε, αν έχετε την καλοσύνη, μπορείτε να μας πείτε;
Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Θα το προσδιορίσουμε πάρα πολύ συγκεκριμένα. Αλλά σε κάθε περίπτωση ο ενιαίος φόρος ακινήτων που θέλουμε και διεκδικούμε -και είναι κοινή μας θέση να αντικατασταθεί το ειδικό τέλος από τον ενιαίο φόρο- θα σημάνει ελάφρυνση των Ελλήνων πολιτών. Και μάλιστα, πολύ μεγάλη ελάφρυνση εκείνων που είναι οικονομικά αδύναμοι. 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θέματα κυβερνητικής λειτουργίας συζητήσατε;
Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Όχι, δεν συζητήσαμε. Δεν συζητήθηκε τίποτε άλλο εκτός από τα θέματα που αποτελούν το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης.
 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θέματα λειτουργίας της κυβέρνησης;
Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Όχι δεν συζητήσαμε.
 Βουτηγμένος μέσα στην ασάφεια που διακρίνει το ιερατείο όπου γης, ο θλιβερός Πάστορας της ΔΗΜΑΡ απήλαυσε άλλα 5’ λεπτά δημοσιότητας καθώς οι τηλεοπτικές κάμερες μετέφεραν στα σαλόνια των φαμιλιέρηδων τις ασυναρτησίες του. Οι δηλώσεις του Πάστορα αλλά και του Βενιζέλου για το χαράτσι της ΔΕΗ που επιχειρούσαν να βαπτίσουν το κρέας ψάρι αποκαλύπτουν το τρομακτικό βάθος (έρεβος)  της ηλιθιότητας αυτού που αποκαλούμε κοινή γνώμη-δηλαδή όλων μας. Το Βαθύ Ιερατείο του Ψεύδους, της Ασυναρτησίας, της Υποκρισίας και της Ασυνέπειας διαθέτει ηγέτη. Μόνο ηλίθιοι πολίτες θα μπορούσαν να τρώνε τόση ασυναρτησία στη μάπα από θλιβερούς συμπολίτες τους δίχως να αντιδρούν, δίχως να διεγείρεται το θυμικό τους. Αναρωτιέται κανείς αν ακούγοντας τον Κουβέλη 10χρονα παιδιά, δεν γύρισαν να ρωτήσουν τον πατέρα τους
-Μπαμπά, πώς επιτρέπεις να σε κυβερνά ένας τέτοιος ψεύτης που λέει τόσες ασυναρτησίες; Μπαμπά τι σου συμβαίνει; Κι εσύ μαμά τι έχεις πάθει και δεν αντιδράς καθώς ακούς όλες αυτές τις βλακείες; Τι έχουν πάθει οι γονείς μου;
Μόνο 10χρονα παιδιά έχουν την καθαρότητα του μυαλού να συνειδητοποιήσουν την κατάντια των γονιών τους. Την κα-τά-ντια ενός ολόκληρου λαού που παίρνει στα σοβαρά τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τον Τσίπρα και πάνω απ΄όλους τον Πάστορα Κουβέλη.

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΩΝ ΑΔΥΤΩΝ

Ώστε κανείς, εκτός από δύο ανθρώπους, δεν εισέρεχεται στο δεύτερο όροφο του οικοδομήματος...
Ο Ηγούμενος χαμογέλασε: “Kανείς δεν πρέπει. Κανείς δεν μπορεί. Κανείς, αν το ήθελε, δεν θα το κατόρθωνε. Η βιβλιοθήκη προστατεύει τον εαυτό της, είναι ανεξιχνίαστη σαν την αλήθεια που φρουρεί, απατηλή σαν τα ψεύδη που φρουρεί. Είναι πνευματικός λαβύρινθος, μα και επίγειος. Θα μπορούσατε να μπείτε και θα μπορούσατε να μην βγείτε...»
Ουμπέρτο Έκο-Το Όνομα του Ρόδου.
 Τι εικόνα κι αυτή. Είναι λίγο μετά τις εκλογές και η μειλίχιος φιγούρα του Φώτη Κουβέλη λαμβάνει μέρος στις συσκέψεις υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο οποίος στους καιρούς της μεγάλης δόξηςκουβαλούσε τα αντιηλιακά της Μιμής από την σουίτα στην πλάζ του ξενοδοχείου στο Λαγονήσι. Ο Κάρολος, ο Φώτης, ο Ευάγγελος και ο Αντώνιος συσκέπτονται και, ω του θαύματος, λευκός καπνός αναδύεται από το Προεδρικό Μέγαρο: Έχουμε κυβέρνηση, έχουμε κυβέρνηση. Μέγας είσαι Κύριε, Μέγας είσαι κύριε και θαυμαστά τα έργα σου.
Λίγο αργότερα ο αρχηγός της ΔΗΜΑΡ εξέρχεται του Μεγάρου συνοδευόμενος από τον νεανία εκπρόσωπό του Ανδρέα-μαζί συνθέτουν ένα ενδιαφέρον μαθησιακό δίδυμο διδασκάλου-μαθητή, από τα συνήθη της ελληνικήςαρχαιότητος.
Ο νεαρός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ στέκεται διακριτικά πίσω από τον πρόεδρό του καθώς εκείνος κατευθύνεται στα μικρόφωνα των καλοταισμένων πολιτικών συντακτών που καλύπτουν τα Μέγαρα της Ηρώδου Αττικού. Μέσα από δαύτους θα ενημερώσει το ποίμνιο για τις βαθύτερες των σκέψεών του.
Ώρες αργότερα ο σεβάσμος Κουβέλης θα αναζητήσει στιγμές ανάπαυλας της πνευματικής του διέγερσης στην συντροφιά του συμβούλου του Σταμάτη Μαλέλη. Ο Σταμάτης περιγράφει με τις ώρες στον Φώτη τις άγνωστες στο ευρύ κοινό αρετές της Πετρούλας Κωστίδου και τους βρίσκει το ξημέρωμα καθώς ο Μαλέλης έχει ήδη περάσει στα ρεπορτάζ του Νίκου Τσιλιπουνιδάκη στο Super Paradise  ενώ ο Φώτης βρίσκεται σε βαθύ ύπνο με τις εικόνες νεαρών αγοριών και κοριτσιών που χτυπιούνται στις μυκονιάτικες πίστες να τριγυρνάνε δίχως λογοκρισία στα όνειρά του.
Τα ραντεβού της επόμενης μέρας με τον Γρηγόρη Ψαριανό και τον Γιάννη Κακουλίδη θα ξαναφουλάρουν τις κυψέλες του προέδρου της ΔΗΜΑΡ με την απωλεσθείσα-λόγω της συνάφειας με τον Σταμάτη-πνευματικότητα.
Βρισκόμαστε λίγο πριν τις εκλογές της 6ης Μαίου και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δίνει συνέντευξη στον Σταυρόπουλο του ΒΗΜΑτος. Σας παρακαλώ, με όσες δυνάμεις σας έχουν απομείνει, να παρακολουθήσετε τον ειρμό των σκέψεων του ανθρώπου, τις τότε θεωρίες του σεβάσμιου Πάστορα και τον τρόπο που λειτουργεί όλους αυτούς τους μήνες ως κυβερνητικός εταίρος. 
«Η ∆ΗΜΑΡ βεβαίως έχει καταψηφίσει και το πρώτο Μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο και τους εφαρμοστικούς νόμους αλλά και το δεύτερο Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση. Αλλά από εκεί και πέρα η ∆ΗΜΑΡ εκείνο το οποίο υποστήριζε και υποστηρίζει και μάλιστα ως το αποτέλεσμα μιας πολιτικής που πρέπει να υπάρξει είναι η απαγκίστρωση, ο απεγκλωβισμός από ρυθμίσεις και διατάξεις της δανειακής σύμβασης και ιδιαίτερα από εκείνες τις ρυθμίσεις οι οποίες είναι εξαιρετικά επαχθείς, έχουν φορτώσει δυσβάσταχτα βάρη στις πλάτες της κοινωνίας και ιδιαίτερα των αδύναμων στρωμάτων αυτού του τόπου και την αναζήτηση ισοδυνάμων μέτρων προκειμένου να υπάρξει εκείνη η εξασφάλιση εσόδων που είναι δυνατόν να υπάρξει υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι διαφορετική πολιτική από αυτή που ασκείται.
Αν περιορίσεις τη φοροδιαφυγή και την παραοικονομία, αν περιορίσεις τη διαφθορά, πέρα από τη γενική διεκδίκηση και τη γενικευμένη αξίωση της ελληνικής κοινωνίας να παταχθεί η διαφθορά και η παραοικονομία, αλλά αν κατ' ελάχιστον αυτά τα μεγέθη τα περιορίσεις αμέσως θα προκύψουν έσοδα, τα οποία σήμερα, από την ώρα που απουσιάζουν, η εύκολη πολιτική και της κυβέρνησης Παπανδρέου αλλά και της παρούσας κυβέρνησης υπό τον κ. Παπαδήμο, ήταν η περικοπή μισθών, συντάξεων και κοινωνικών δαπανών. Και το αποτέλεσμα είναι να έχουμε μία κοινωνία στην κυριολεξία τεμαχισμένη, μία κοινωνία που κάθε μέρα και περισσότερο γέρνει.
Όταν λέμε κυβερνώσα αριστερά το λέμε και το υποστηρίζω για τον λόγο ότι η αριστερά αυτή η αριστερά, η δική μας αριστερά, η σύγχρονη, δημοκρατική, η ευρωπαϊστική, δεν είναι φύσει και θέσει ταγμένη στο περιθώριο της πολιτικής ζωής και να περιορίζεται μόνο σε ένα καταγγελτικό λόγο. Γιατί όσο χρήσιμος κι αν είναι ο καταγγελτικός λόγος για να απαξιώνει μια συντηρητική μια αναποτελεσματική πολιτική δεν φτάνει από μόνος του. Γι' αυτό κι εμείς καταθέτουμε και την προγραμματική μας πρόταση, το πρόγραμμά μας εξειδικευμένο, κοστολογημένο, εξαιρετικά ρεαλιστικό, και ταυτόχρονα την εναλλακτική πολιτική πρόταση εξουσίας για την οποία λίγο πριν νομίζω σας μίλησα διεξοδικά».

Στο βάθος η φιγούρα του Πάστορα, ο οποίος έχοντας φορέσει μια λευκή ποδιά στην μέση του  νίπτει τας χείρας του για το αίμα αθώων (και ηλιθίων)...
http://www.kourdistoportocali.com/articles/21816.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου