Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Απόφαση ΣτΕ: "Ναι στο κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά όχι στο μαύρο"

- Στην ουσία το ΣτΕ λέει ναι στη λειτουργία της ΕΡΤ μέχρι να δημιουργηθεί ο νέος φορέας
- Στην απόφαση αναφέρεται χαρακτηριστικά πως προσωρινά αναστέλλεται η ΚΥΑ
- Η απόφαση τουΣτΕ είναι.....
άμεσα εκτελεστή
- Σε εξέλιξη η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου
- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η απόφαση του ΣτΕ προβλέπει πως αναστέλλεται η η εκτέλεση της κοινής υπουργικής απόφασης, που σημαίνει πως αναστέλλεται το κλείσιμο της ΕΡΤ προσωρινά μέχρι να δημιουργηθεί ο νέος φορέας.

Δύο ώρες διήρκεσε η συνακρόαση των νομικών εκπροσώπων της ΠΟΣΠΕΡΤ, του υφυπουργού στον πρωθυπουργό, Σ. Κεδίκογλου, και του υπουργού Οικονομικών, Ι. Στουρνάρα, με τον πρόεδρο του ΣτΕ, Κ. Μενουδάκο, και τον σύμβουλο Επικρατείας, Κ. Κουσούλη.

Οι εκπρόσωποι του Δημοσίου υποστήριξαν, μεταξύ άλλων, ότι δεν μπορεί να προσβληθεί η επίμαχη κοινή υπουργική απόφαση και πως δεν μπορεί ο κ. Μενουδάκος να εκδώσει προσωρινή διαταγή για το θέμα αυτό.

Ακόμη υποστήριξαν ότι λόγοι κακοδιαχείρισης της ΕΡΤ επέβαλαν το κλείσιμό της και τόνισαν ότι δεν υπάρχει υποχρέωση ύπαρξης δημόσιας τηλεόρασης, αλλά ούτε συνταγματική διάταξη ή διεθνής σύμβαση, που να επιβάλει τη δημόσια τηλεόραση.

Από την πλευρά των εκπροσώπων της ΠΟΣΠΕΡΤ, προσκομίσθηκαν στοιχεία, που καταδεικνύουν ότι με το κλείσιμο της ΕΡΤ, απειλούνται προβλήματα εθνικής άμυνας και ασφάλειας, ενώ επικαλέσθηκαν οικονομική ζημιά του Δημοσίου από τη μη λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου