Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Στουρνάρας σε όσους αναμεταδίδουν την ΕΡΤ: Κόψτε το σήμα, είναι παράνομο, θα έχετε κυρώσεις [mail]


Στουρνάρας σε όσους αναμεταδίδουν την ΕΡΤ: Κόψτε το σήμα, είναι παράνομο, θα έχετε κυρώσεις [mail]

Τη διακοπή της αναμετάδοσης του σήματος της ΕΡΤ από τα ΜΜΕ ζητείται με mail που υπογράφει σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. «Τυχόν προβολή των πάσης φύσεως εκπομπών (τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών) που φέρουν το σήμα της ΕΡΤ Α.Ε. από περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς, συνιστά μη αδειοδοτημένη και εξ' αυτού του λόγου παράνομη προβολή προγράμματος και ......
αντιμετωπίζει όλες τις κυρώσεις που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία» αναφέρεται στο mail.
Ήδη σταμάτησε η μετάδοση του σταθμού του ΚΚΕ, 902 TV από τη Digea, η οποία ανήκει στους σταθμούς εθνικής εμβέλειας και διανέμει το ψηφιακό σήμα των καναλιών σε όλη η χώρα. Στον αντίποδα η EBU αποφάσισε να "υιοθετήσει" πλήρως την ΕΡΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες σε σύσκεψη που έγινε στη Γενεύη μεταξύ των μελών των δημοσίων ραδιοτηλεοπτικών δικτύων της Ευρώπης, ελήφθη η απόφαση για την πλήρη υποστήριξη της ΕΡΤ, ώστε να διατηρηθεί στη ζωή.
Ηδη από χθες με τη συνδρομή της EBU το σήμα της ΕΡΤ φτάνει δορυφορικά σε όλη την Ελλάδα, ενώ στην ιστοσελίδα της, μεταδίδεται το πρόγραμμα της ΕΡΤ. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr συνεργάτης του υπουργού Οικονομικών επικοινώνησε με την EBU, γιατί υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση και διευκρίνισε πως η ΕΡΤ δεν κλείνει, αλλά εξορθολογίζεται και θα επαναλειτουργήσει σύντομα. Μάλιστα διευκρίνισε πως τα περιουσιακά στοιχεία της δημόσιας τηλεόρασης πρέπει να παραμείνουν ασφαλή.
Στο mail αναφέρεται πως «εκ μέρους του Υπουργού Οικονομικών, κ. Γ. Στουρνάρα, σας ενημερώνουμε οτι σύμφωνα με τη την υπ' αριθμ. ΟΙΚ.02/11.6.2013 (ΦΕΚ Β΄ 1414/11.6.2013) ΚΥΑ καταργείται η δημόσια επιχείρηση ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΕΡΤ Α.Ε) και οι θυγατρικές της. Με βάση την παραπάνω απόφαση, διακόπτεται η λειτουργία της εταιρίας ΕΡΤ Α.Ε. και των θυγατρικών της και ως εκ τούτου παύει η εκπομπή σήματος από την ΕΡΤ».
Το επίμαχο mail
> Sent: Wednesday, June 12, 2013 3:45 AM
> Subject: Κατάργηση ΕΡΤ Α.Ε.
> Αγαπητέ κύριε-αγαπητή κυρία,
> Εκ μέρους του Υπουργού Οικονομικών, κ. Γ. Στουρνάρα, σας ενημερώνουμε οτι σύμφωνα με τη την υπ' αριθμ. ΟΙΚ.02/11.6.2013 (ΦΕΚ Β΄ 1414/11.6.2013) ΚΥΑ καταργείται η δημόσια επιχείρηση ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΕΡΤ Α.Ε) και οι θυγατρικές της. Με βάση την παραπάνω απόφαση, διακόπτεται η λειτουργία της εταιρίας ΕΡΤ Α.Ε. και των θυγατρικών της και ως εκ τούτου παύει η εκπομπή σήματος από την ΕΡΤ.
> Για το σκοπό αυτό, επισημαίνεται οτι τυχόν προβολή των πάσης φύσεως εκπομπών (τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών) που φέρουν το σήμα της ΕΡΤ Α.Ε. από περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς, συνιστά μη αδειοδοτημένη και εξ'αυτού του λόγου παράνομη προβολή προγράμματος και αντιμετωπίζει όλες τις κυρώσεις που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.
> Για τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα

http://www.iefimerida.gr/news/110348/%CF%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου