Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

ΙΚΑ: Η απογραφή «έδειξε» 20.907 συνταξιούχους - φαντάσματα


ΙΚΑ: Η απογραφή «έδειξε» 20.907 συνταξιούχους - φαντάσματα

Το ταμείο διεκδικεί οριστική διακοπή των συντάξεων και επιστροφή των χρημάτων
Διακόπτεται οριστικά στις 31 Δεκεμβρίου 2011 η σύνταξη του ΙΚΑ σε όσους συνταξιούχους δεν προσήλθαν, τόσο στις τράπεζες όσο και στα υποκαταστήματα του ασφαλιστικού ταμείου, προκειμένου να απογραφούν.
Μέχρι σήμερα, παραμένουν αναπόγραφοι 20.907 συνταξιούχοι και .....το ΙΚΑ ανακοινώνει ότι η προθεσμία απογραφής τους λήγει στο τέλος του έτους.

Οσοι δεν έχουν απογραφεί μπορούν πλέον να το κάνουν μόνο στα υποκαταστήματα του Ιδρύματος, ωστόσο - όπως αναφέρει το ταμείο - ο ρυθμός προσέλευσης για φυσική απογραφή, έχει σχεδόν μηδενισθεί.
Πλέον η σύνταξη δεν δίδεται σε όσους δεν έχουν απογραφεί και για την είσπραξή της απαιτείται η φυσική παρουσία του συνταξιούχου.

Το μεγαλύτερο μέρος όσων δεν έχουν απογραφεί πιθανολογείται ότι έχουν αποβιώσει και οι συγγενείς δεν δήλωσαν το θάνατο και συνέχιζαν - παρανόμως - να λαμβάνουν τη σύνταξη τους.

Το ΙΚΑ μετά το τέλος του έτους θα διαγράψει οριστικά όσους δεν έχουν απογραφεί και θα κινήσει τη νομική διαδικασία για την επιστροφή των ποσών των συντάξεων που παρανόμως εισπράχθηκαν .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου