Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Φ. Πετσάλνικος: Και οι 300 της Βουλής, έχουν "θάψει" το σκάνδαλο των στατιστικών στοιχείων!

Φ. Πετσάλνικος: Και οι 300 της Βουλής, έχουν "θάψει" το σκάνδαλο των στατιστικών στοιχείων!
Σε χθεσινό μου άρθρο, κατηγόρησα τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, ότι αγνόησε τη μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλα στις 22 Φεβρουαρίου 2010, κατά παντός υπευθύνου για το ζήτημα των ψευδών και αλλοιωμένων στατιστικών στοιχείων που επί σειρά ετών έστελναν οι Ελληνικές Κυβερνήσεις στη Eurostat, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα να αποκρύβεται επί χρόνια η τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας και που τελικά οδήγησε στην οικονομική κατάρρευσή της, τα αποτελέσματα της οποίας βιώνουμε σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, κατηγόρησα τον κ. Πετσάλνικο ότι,.......σε αντίθεση από τα οριζόμενα στο άρθρο 86 του Συντάγματος και στο άρθρο 153 του Κανονισμού της Βουλής, δε γνωστοποίησε στην Ολομέλεια της Βουλής, τα στοιχεία της δικογραφίας, με αποτέλεσμα η υπόθεση να έχει “βαλτώσει” και, αντίθετα από τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού, να μην έχει, έως σήμερα, τιμωρηθεί κανείς από τους ένοχους του μεγάλου αυτού σκανδάλου. Σημειώνεται δε ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η υπόθεση παραγράφεται σε 7 μέρες (30 Σεπτεμβρίου).

Σήμερα, με καθυστέρηση 4,5 μηνών από την πρώτη επιστολή μου (6-5-2011), 36 ημερών από τη δεύτερη επιστολή μου (18-8-2011), αλλά μόλις μία μέρα αφ’ ότου έφερα το ζήτημα στη δημοσιότητα (!), έλαβα από τον Πρόεδρο της Βουλής, την παρακάτω απάντηση:
(Δείτε την απάντηση σε αρχείο PDF, στο πάνω δεξί μέρος της σελίδας)




ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 2011
Αριθ. Πρωτ.: 2002

Προς
Τον κ. Ιωάννη Σιάτρα
Οδός Μνησικλέους 2 - Αθήνα

Σε απάντηση της από 18.8.2011 επιστολής σας, σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

Με το υπ’ αριθμ. 78354/27.7.2010 διαβιβαστικό του Υπουργού Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διαβιβάστηκε στη Βουλή, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και το ν. 3126/2003, όπως ισχύει, “Ποινική ευθύνη των Υπουργών” δικογραφία με μηνυτήριες αναφορές κατά του τέως Προέδρου της Κυβέρνησης, των τέως Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και των τέως Υπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στην οποία περιλαμβάνεται και η υπ’ αριθμ. Α2010/1012 μηνυτήρια αναφορά σας. Η δικογραφία ανακοινώθηκε αυθημερόν κατά την Ζ’/27.7.2010 συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής (σύμφωνα με τα επίσημα πρακτικά της Βουλής, τα οποία και σας επισυνάπτουμε) οπότε και ετέθη υπόψη των Βουλευτών. Έκτοτε, η εν λόγω δικογραφία βρίσκεται στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου Βουλευτή.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδος, (άρθρο 86 παρ. 3), μόνο η Ολομέλεια της Βουλής μπορεί να αποφασίσει για τη συγκρότηση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διεξαγωγή προανακριτικής εξέτασης, εφόσον υποβληθεί σχετική έγγραφη πρόταση από τουλάχιστον τριάντα βουλευτές στο Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων.

Η αξιολόγηση της μηνυτήριας αναφοράς και εν τέλει η υποβολή ή μη της απαραίτητης έγγραφης πρότασης εναπόκειται στην κυριαρχική κρίση των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, έως σήμερα, δεν έχει υποβληθεί τέτοια πρόταση και επομένως δεν έχει ληφθεί από την Ολομέλεια καμία σχετική απόφαση.

Με εντολή του Προέδρου της Βουλής
Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ Δ.ΝΣΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

ΑΝΑΘΑΣΙΟΣ Κ. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
α/α Αντιγόνη Περιφάνου

Συνημμένα (1)
- Επίσημα Πρακτικά της Βουλής (Ζ’/27.10.2010)


Αναγνωρίζω ότι αδίκως κατηγόρησα τον κ. Πετσάλνικο για μη εφαρμογή του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής. Βεβαίως, δεν είχα τη δυνατότητα να γνωρίζω το ότι το ζήτημα είχε “ανακοινωθεί” στην Ολομέλεια. Όμως, μέσω των επιστολών μου στις 6-5-2011 και 18-8-2011, είχα επιδείξει τη δέουσα επιμέλεια και καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να πληροφορηθώ τις εξελίξεις επί του ζητήματος της μήνυσής μου.

Συνεπώς, μετά τη σημερινή διευκρινιστική επιστολή του Προέδρου της Βουλής (την οποία δημοσιεύω αμέσως μετά τη λήψη της) ανακαλώ την πρόθεσή μου να υποβάλω μήνυση κατ’ αυτού με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Όμως, η σημερινή απάντηση του κ. Πετσάλνικου, με λυπεί. Διότι αποκαλύπτει ότι δεν ήταν αυτός που “έθαψε” την υπόθεση της συγκρότησης ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διεξαγωγή προανακριτικής εξέτασης, για ένα από τα πιο σοβαρά (από άποψης συνεπειών) σκάνδαλα, αλλά το σύνολο των 300 βουλευτών!

Όπως αναφέρει ο κ. Πετσάλνικος, η Ολομέλεια της Βουλής ενημερώθηκε, ενώ “η αξιολόγηση της μηνυτήριας αναφοράς και εν τέλει η υποβολή ή μη της απαραίτητης έγγραφης πρότασης εναπόκειται στην κυριαρχική κρίση των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου”.
Με άλλα λόγια, οι 300 βουλευτές, έχοντας αξιολογήσει τα στοιχεία της μήνυσης και το κολοσσιαίο μέγεθος του ζητήματος της αποστολής ψευδών στατιστικών στοιχείων και της μη ενημέρωσης του ελληνικού λαού και των αγορών για την πραγματική εικόνα της οικονομίας μας, έκριναν ότι η υπόθεση πρέπει να θαφτεί στα αρχεία του Κτηρίου της Βουλής.

Οι 300 της Βουλής (μεταξύ αυτών και ο κ. Καρατζαφέρης ο οποίος είναι επίσης ένας από τους μηνυτές της υπόθεσης) αρνούνται να αναλάβουν δράση για να ξεκαθαρίσει το πρόσωπο της χώρας, που μέσα από το χαρακτηρισμό “greek statistics” διασύρεται καθημερινά σε όλο το κόσμο.
Της χώρας που, μέσα από αυτό τον στρουθοκαμηλισμό του πολιτικού της κόσμου, έφθασε στο επαίσχυντο σημείο να έχει χάσει την εθνική της ανεξαρτησία και να απλώνει το χέρι προς κάθε κατεύθυνση παρακαλώντας για τη δόση της...

Αιδώς Αργείοι! Αιδώς!

Ο λαός έχει πια κουραστεί. Έχει αγανακτήσει. Σταματήστε πια τον εμπαιγμό! Αν δεν αντέχετε την ευθύνη της θέσης σας, γυρίστε γρήγορα στα σπίτια σας!


Σχετικά άρθρα:

Άρθρο της 22-9-2011: Ο Πρόεδρος της Βουλής, παραβιάζει τον ...Κανονισμό της Βουλής, στο ζήτημα των “στατιστικών στοιχείων”, ενώ τα τυχόν αδικήματα παραγράφονται στις 30 Σεπτεμβρίου!

Δείτε το αρχικό κείμενο της ανακοίνωσης της μήνυσης
Σημείωση: Οι παραπάνω ενέργειες έγιναν στα πλαίσια της ιδιότητάς μου ως πολίτη του Κράτους. Ουδεμία σχέση έχουν με το Σύλλογο ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ, του οποίου τυγχάνω Πρόεδρος του Δ.Σ.. Άλλωστε, η παραπάνω αναφερόμενη μήνυσή μου, υποβλήθηκε στις 22-2-2010, δηλαδή αρκετούς μήνες πριν από την ίδρυση του Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου