Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

BlackRock: Ενδιαφέρον της Δικαιοσύνης για τα θαλασσοδάνεια που βρίσκει η BlackRock

image

Τον δρόμο της δικαιοσύνης θα πάρουν πιθανές απιστίες στις χορηγήσεις δανείων, οι οποίες ενδέχεται να διαπιστωθούν μετά τον έλεγχο που διενήργησε η BlackRock στα χαρτοφυλάκια δανείων των ελληνικών τραπεζών.  

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, κ. Ευάγγ. Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρειαστεί να υπαχθούν στην Bad Bank και άλλες μικρές τράπεζες, μετά την Proton Bank.......

Ακολουθώντας τη σκληρή γραμμή που έχει χαράξει εδώ και μήνες απέναντι στις τράπεζες, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε στους βουλευτές της επιτροπής ότι, αν από τον έλεγχο της BlackRock προκύψουν στοιχεία για τέλεση απιστίας στη χορήγηση δανείων, οι υποθέσεις θα τεθούν αμέσως υπό διερεύνηση τόσο από την Τράπεζα της Ελλάδος όσο και από τη Δικαιοσύνη.
Σημείωσε δε ότι οι εποπτικές αρχές διερευνούν περιπτώσεις, τονίζοντας ότι πρέπει στο θέμα αυτό να είμαστε απολύτως αυστηροί, χωρίς καμία έκπτωση και χωρίς καμία παρέκκλιση.

Οι παραπάνω αναφορές είναι μήνυμα με πολλούς αποδέκτες καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από τη διερεύνηση της υπόθεσης Λαυρεντιάδη έχουν προκύψει ενδείξεις για τέλεση απιστίας στις χορηγήσεις δανείων και σε άλλες τράπεζες.

Πρόσθεσέτο στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου