Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΦΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Κομισιόν: Εμφανής ο κίνδυνος της ύφεσης στην Ευρωζώνη

Η Ευρώπη απειλείται με «νέα φάση ύφεσης», προειδοποιεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναθεωρώντας επί τα χείρω τις προβλέψεις της για την οικονομική ανάπτυξη στην ευρωζώνη το επόμενο έτος, σε μόλις 0,5% έναντι 1,8 σύμφωνα με την προηγούμενη πρόβλεψη.«Η ανάπτυξη διακόπηκε στην Ευρώπη και είναι πιθανόν να γνωρίσουμε νέα φάση ύφεσης», προειδοποίησε ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Ολι Ρεν, με την ευκαιρία της δημοσίευσης των προβλέψεων του φθινοπώρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.....

Η Ιταλία θα γνωρίσει στασιμότητα του ΑΕΠ της το 2012, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Επιτροπής, στο 0,1%, έναντι 1,3% σύμφωνα με τις προβλέψεις, ενώ αναμένεται ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί στη χώρα κατά το 2013 με ανάπτυξη του ΑΕΠ κατά 0,7%. Οι Βρυξέλλες προβλέπουν επίσης τον περιορισμό του ελλείμματος κάτω του 3% το 2012.
Για την Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει νέα περίοδο ύφεσης το 2012, στο -2,8% του ΑΕΠ, ενώ το δημοσιονομικό έλλειμμα για το 2011 και το 2012 θα είναι μεγαλύτερο του προβλεπομένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου