Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Οι πρώτες αντιδράσεις από τα διεθνή media για την επιλογή Παπαδήμου

Σε θετικό κλίμα κινούνται οι αντιδράσεις των μεγάλων ειδησεογραφικών ομίλων στο εξωτερικό έπειτα από την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας Λουκά Παπαδήμο.
Η ιστοσελίδα του Guardian γράφει ότι ο Παπαδήμος είναι ο νέος πρωθυπουργός της χώρας και αναφέρει την προειδοποίησή του ότι «η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει σοβαρές αποφάσεις για να ξαναχτίσει την ελληνική οικονομία». Στη λεζάντα της επίμαχης φωτογραφίας του κ. Παπαδήμου αναφέρεται ότι ο νέος πρωθυπουργός γίνεται δεκτός από το Βερολίνο και το Παρίσι ως ένα «ασφαλές ζευγάρι χεριών».....

Στο ίδιο μήκος κύματος και το BBC μεταδίδει ότι ο νέος πρωθυπουργός αναλαμβάνει σε μια «κρίσιμη στιγμή» για την Ελλάδα, ενώ τα μηνύματα που μεταφέρουν οι ανταποκριτές κάνουν λόγο για ελπίδα ότι η επιλογή Παπαδήμου θα δώσει την απαραίτητη σταθερότητα για την έξοδο από τη δημοσιονομική κρίση.
Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, οι Νew York Times έχουν την εκλογή του νέου πρωθυπουργού κεντρικό τους θέμα με τίτλο: «Η Ελλάδα επιλέγει έναν πρωθυπουργό έπειτα από ημέρες αντιπαραθέσεων». Ο Λουκάς Παπαδήμος χαρακτηρίζεται ως «σεβαστός οικονομολόγος» που θα ηγηθεί της κυβέρνησης ενότητας η οποία θα επικυρώσει τους όρους της ευρωπαϊκής συμφωνίας για τη στήριξη της Ελλάδας.
www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου