Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Κύμα κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα

Χειμωνιάτικο είναι το σκηνικό του καιρού σε όλη τη χώρα. Σε πολλές περιοχές το κρύο είναι τσουχτερό, ενώ χιόνι άρχισε να πέφτει στα ορεινά. Πολλά είναι επίσης τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Τρεις βαθμούς κάτω μηδενός δείχνει το πρωί του Σαββάτου το θερμόμετρο στην κορυφή του Πηλίου, όπου κατά την διάρκεια της νύχτας η χιονόπτωση ήταν διαρκής, με αποτέλεσμα το χιόνι να ξεπερνά του 15 πόντους. Η έλλειψη μηχανημάτων, αλλά κυρίως ο αιφνιδιασμός της ηγεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, είχαν ως αποτέλεσμα να αποκλειστούν τα Χάνια Πηλιού.  Μετά από αρκετή ώρα τα εκχιονιστικά μηχανήματα άνοιξαν το δρόμο........

Δεκάδες ήταν οι επισκέπτες που έμεινα αποκλεισμένοι στα καταλύματα των Χανίων στο Πήλιο, αφού εξαιτίας της χιονόπτωσης δεν μπορούσαν  να μετακινηθούν με τα οχήματα τους.

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται και ο νομός Καρδίτσας με κύριο χαρακτηριστικό το έντονο κρύο και με τα πρώτα χιόνια να κάνουν την εμφάνισή τους στα ορεινά του νομού. 

Στα ορεινά του νομού Καρδίτσας χιονίζει από το πρωί ενώ η θερμοκρασία αγγίζει τους μηδέν βαθμούς χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την κυκλοφορία των οχημάτων. Είναι βέβαια απαραίτητο όσοι θέλουν να κινηθούν στα ορεινά ότι θα πρέπει να έχουν μαζί τους αντιολισθιτικές αλυσίδες για παν ενδεχόμενο.

Στα άσπρα ντύθηκε και η κορυφή του Παρνασσού, όπου η χιονόπτωση ήταν έντονη από το πρωί.

Προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες

Εκτός από τις χαμηλές θερμοκρασίες οι ισχυροί άνεμοι που κατά τόπους φθάνουν και τα 9 μποφόρ έχουν ως αποτέλεσμα να διεξάγονται με προβλήματα τα δρομολόγια των πλοίων.

Απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων στη γραμμή Πρίνου - Καβάλας, ενώ από τον Πειραιά δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για Πόρο, Υδρα, Ερμιόνη, Σπέτσες και Πόρτο Χέλι.

Επίσης δεν γίνονται τα δρομολόγια για Κυκλάδες, από Πειραιά και Ραφήνα. Το πρωί επίσης δεν εκτελέστηκε από τη Ραφήνα, το δρομολόγιο για Μαρμάρι.

Από το Λαύριο απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου για Κέα και Κύθνο.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει μεγαλύτερη ενίσχυση των ανέμων από αύριο, γι' αυτό καλό θα είναι όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπου λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου