Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Εγκύκλιος - αλαλούμ για την εφεδρεία

Σε απόγνωση οδηγούνται χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι. Η εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την εφεδρεία περιλαμβάνει ασάφειες που επιτείνουν την αγωνία των εργαζομένων στους υπό κατάργηση ή συγχώνευση Οργανισμούς. Για έντεκα απ΄ αυτούς λείπει το χρονοδιάγραμμα. Τροποποιούνται και διατάξεις του πολυνόμου 4024/2011.

Από 1/1/2012 θα τεθούν σε  προσυνταξιοδοτική  εφεδρεία οι υπάλληλοι  αορίστου χρόνου που θέλουν μέχρι 2 χρόνια για να συνταξιοδοτηθούν
Από 1/1/2012 θα τεθούν σε προσυνταξιοδοτική εφεδρεία οι υπάλληλοι
αορίστου χρόνου που θέλουν μέχρι 2 χρόνια για να συνταξιοδοτηθούν
Εγκύκλιο-αλαλούμ, που εντείνει την αγωνία των εργαζομένων στους καταργούμενους και συγχωνευόμενους οργανισμούς οι οποίοι απειλούνται με το φάσμα της "εφεδρείας" και δημιουργεί "σύγχυση" στην εφαρμογή του μέτρου, εξέδωσε χθες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας. Η εγκύκλιος διαφοροποιείται σε αρκετά σημεία από το προσχέδιο που είχε δοθεί στη δημοσιότητα πριν από λίγες ημέρες, ενώ "αναθεωρεί" ακόμα και διατάξεις του πολυνόμου 4024/2011.
Την ίδια στιγμή χιλιάδες εργαζόμενοι σε στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα βρίσκονται στα όρια της απόγνωσης, αφού από τον Δεκέμβριο θα λάβουν μειωμένες αποδοχές με το νέο μισθολόγιο και αγωνιούν για το εργασιακό τους μέλλον που απειλείται από την "εφεδρεία".
Προβληματισμό δημιουργεί επίσης η απουσία ......
σαφούς αναφοράς για το χρονοδιάγραμμα κατάργησης και συγχώνευσης των 11 μεγάλων οργανισμών που απασχολούν 7.000 υπαλλήλους, παρά το γεγονός ότι είχαν καταγραφεί στο προσχέδιο που είχε δοθεί στη δημοσιότητα πριν από λίγες ημέρες.
Η εγκύκλιος δίνει την αίσθηση ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιχειρεί να "κερδίσει" χρόνο στην εφαρμογή των μέτρων που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή και από την εφαρμογή τους εξαρτάται η καταβολή της 6ης δόσης στη χώρα.
Πλήρες ρεπορτάζ και ολόκληρη η εγκύκλιος για την εφεδρία στην έντυπη έκδοση του "Εθνους"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου