Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Αύριο η δίκη Πετζετάκι για χρέη προς το Δημόσιο

Αύριο θα γίνει η δίκη του επιχειρηματία Γιώργου Πετζετάκι, ο οποίος συνελήφθη χθες με την κατηγορία της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο.

Αύριο η δίκη Πετζετάκι για χρέη προς το Δημόσιο
Το δικαστήριο έδωσε εντολή για την απελευθέρωση του κατηγορουμένου, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης μεγάλης εταιρίας κατασκευής πλαστικών σωλήνων.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο του κατηγορουμένου, Α. Αθανασόπουλο, ο εντολέας του αδυνατεί να καταβάλει το ποσό του χρέους του, αλλά τόνισε πως θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του απέναντι στο Δημόσιο.
Είπε, επίσης, πως η παγκόσμια οικονομική κρίση επιβράδυνε δραματικά τους ρυθμούς ανάπτυξης της επιχείρησης, με αποτέλεσμα .......
την περασμένη Δευτέρα να κινηθούν οι διαδικασίες για την υπαγωγή της στις πρόνοιες του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.
Ο Γ. Πετζετάκις είναι πρόεδρος της Βιομηχανίας Ελαστικών και Πλαστικών και γιος του Αριστόβουλου Πεντζετάκι, ιδρυτή της πρώτης πολυεθνικής εταιρείας στην Ελλάδα.
Όπως έγινε γνωστό, τα χρέη του προς το Δημόσιο που ξεπερνούσαν τα 2 εκατ. ευρώ. Παρά τις προειδοποιήσεις από την Εφορία και το ΣΔΟΕ, αλλά και τους διακανονισμούς που είχε εξασφαλίσει, οι πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν πως ο επιχειρηματίας δεν ανταποκρινόταν στις υποχρεώσεις του.
Γι' αυτόν τον λόγο συνελήφθη τελικά από κλιμάκιο του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Οικονομικής Αστυνομίας έξω από ξενοδοχείο στο οποίο είχε πάει να απολαύσει τον καφέ του στη Βουλιαγμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου