Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ: Προτάσεις ξένων επιστημόνων για την προώθηση της ανακύκλωσης στην Ελλάδα

Δυνατά στη «μάχη» της ανακύκλωσης θα πρέπει να μπουν οι πολίτες και οι καταστηματάρχες για να παρατηρηθεί πρόοδος στην εξοικονόμηση πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος. Αυτό τονίστηκε κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης της Ομάδας Εργασίας για τη Μείωση και Ανακύκλωση των Στερεών Αποβλήτων της ISWA (International Solid Waste Association) που πραγματοποιήθηκε το πρωί στη Θεσσαλονίκη.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ISWA, Βρετανός, Τζεφ Κούπερ, έδωσε μεγάλη βαρύτητα στη σωστή ενημέρωση της κοινωνίας και ανέφερε ως παράδειγμα τη χώρα του, τονίζοντας πως σε γειτονιές όπου οι πολίτες πληροφορήθηκαν καλύτερα, τα αποτελέσματα της ανακύκλωσης ήταν εντυπωσιακά και ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.......

Στη συνάντηση από ελληνικής πλευράς πήραν μέρος η πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών και Άλλων Προϊόντων (ΕΟΕΔΣΑΠ), Κάτια Λαζαρίδη και ο εκπρόσωπος της Ανατολικής Αναπτυξιακής, Σωκράτης Φάμελλος, που άκουσαν τις προτάσεις των ξένων επιστημόνων.
Ξεχώρισε η ιδέα για δημιουργία πάρκων ανακύκλωσης στην Ελλάδα. Σε κάθε γειτονιά μπορεί να βρεθεί ένας χώρος, ο οποίος θα καλύπτεται από φυτά ώστε να είναι όμορφος αισθητικά και στη μέση να μπορούν οι πολίτες να αφήνουν όλα τα αντικείμενα που δεν χρειάζονται και τα οποία μπορούν να ανακυκλωθούν, όπως ηλεκτρικές συσκευές, μπάζα κ.α.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε να υπάρχει μία «ανοιχτή γραμμή υποστήριξης» μεταξύ του δήμου Θεσσαλονίκης και της ISWA σε θέματα ανακύκλωσης και περιβάλλοντος και στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί σύντομα μια συνάντηση των δύο πλευρών στη Βιέννη.
Στο μεταξύ, το πρωί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, επισκέφτηκε το 66ο δημοτικό σχολείο στην περιοχή της Ξηροκρήνης και μίλησε στους μαθητές, εγκαινιάζοντας το πρόγραμμα της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στα σχολεία, που στόχο έχει την υποστήριξη της ανακύκλωσης στους μπλε κάδους.
www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου