Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Η Τρόικα έρχεται για... δεσμεύσεις!

 
Οι ελεγκτές της Τρόικας επιστρέφουν στην Αθήνα στις αρχές της εβδομάδας προκειμένου να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με τη νέα κυβέρνηση, μεταδίδει το Reuters.

Πηγή της Τρόικας ανέφερε μάλιστα στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι το ΔΝΤ θα εκταμιεύσει την έκτη δόση μόνο όταν λάβει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις από τη νέα ελληνική κυβέρνηση για την υλοποίηση των αποφάσεων της συνόδου κορυφής της 26ης Οκτωβρίου.....

Νωρίτερα την Παρασκευή, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ολιβιέ Μπαγί, δήλωσε ότι η απόφαση για την έκτη δόση θα ξανασυζητηθεί στο Eurogroup, μόλις ληφθούν διευκρινίσεις από τη νέα ελληνική κυβέρνηση.

«H απόφαση για την έκτη δόση συνδέεται με την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και την ικανότητα της νέας κυβέρνησης να συμφωνήσει στα βασικά στοιχεία του προγράμματος. Μόλις λάβουμε διευκρινίσεις από τις ελληνικές αρχές, το θέμα θα ξανασυζητηθεί στο Eurogroup», δήλωσε ο κ. Μπαγί, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους.

Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ζητήσει γραπτές εγγυήσεις από όλα τα συμβαλλόμενα στην νέα κυβέρνηση πολιτικά μέρη, ότι όσα συμφωνήθηκαν στις 26 Οκτωβρίου θα εφαρμοστούν στο ακέραιο.

Πάντως από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος  δήλωσε την Παρασκευή, στην τελετή ανάληψης χαρτοφυλακίου στο ΥΠΟΙΚ από τον Ι. Μουρμούρα, ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η εκταμίευση της 6ης δόσης.

«Προτεραιότητα είναι η εκταμίευση της 6ης δόσης. Θα πρέπει να ξεκινήσουμε άμεσα τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για να ολοκληρωθεί το νέο πρόγραμμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι δεν θα απαιτηθούν νέα μέτρα.

«Σήμερα ο ελληνικός πολιτικός πολιτισμός αρχίζει να γράφει μια νέα σελίδα. Τρεις πολιτικές δυνάμεις -ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.ΟΣ- προσπαθούν να μετατρέψουν την αμηχανία και τη δυσαρέσκεια σε ελπίδα και προοπτική. Για την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας, για μια Ελλάδα που ανακτά τη θέση της στη διεθνή κοινότητα», είπε ο κ. Βενιζέλος και συνέχισε:

«Έχουμε φτάσει στο όριο να διαρραγεί η συνοχή της κοινωνίας μας. Το γεγονός ότι καταφέραμε να συμφωνήσουμε τώρα, δείχνει ότι οι δυνάμεις του τόπου είναι εδώ και θέλουν να αντιπαλέψουν την κατάσταση. Δεν θ’ αφήσουμε να θιγεί η εθνικής μας αξιοπρέπεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου