Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Τύμπανα πολέμου στο ΠΑΣΟΚ

 
«Το υπουργείο Οικονομικών είναι η εμπροσθοφυλακή όλης αυτής της προσπάθειας» τόνισε στην ομιλία του στο νέο υπουργικό συμβούλιο ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Η λέξη εμπροσθοφυλακή δείχνει και τα συναισθήματα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.
 
Από το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, όταν αντάλλαξε βαριές κουβέντες με τον Γιώργο Παπανδρέου, η δέσμευσή του στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ πως δε θα τον βρει ξανά απέναντί του δεν ισχύει. Ήδη οι βουλευτές που τον υποστηρίζουν, όπως ο Δημήτρης Λιντζέρης, έχουν αρχίσει να θέτουν θέμα ηγεσίας..... Αυτή τη φορά οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Κώστας Σκανδαλίδης και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα είναι μαζί του.
 
Υποψήφιος, όμως, φαίνεται πως θα υπάρχει και εκ μέρους της τρόικας των… τεσσάρων. Λοβέρδος, Ραγκούσης, Διαμαντοπούλου και Μόσιαλος ετοιμάζονται και αυτοί. Ο υπουργός Υποδομών που έγινε αναπληρωτής υπουργός Άμυνας έδωσε το στίγμα της ομάδας:
 
«Σε αυτές τις κρίσιμες για τον ελληνικό λαό περιστάσεις, καμία σημασία δεν έχουν τα αξιώματα. Η χωρίς προϋποθέσεις στήριξη της κυβέρνησης είναι εθνικό καθήκον μας».
 
Το επόμενο βήμα έγινε από τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο, μέσα από τη σελίδα του στο facebook: «Όπως έχω εξηγήσει στο πιο πρόσφατο σημείωμά μου θα συνεχίσω την πολιτική μου δραστηριότητα στη Βουλή και στο ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της ενίσχυσης των ιδεών της κεντροαριστεράς και του πολιτικού φιλελευθερισμού. Σύντομα μέσα από μια διαδικτυακή πλατφόρμα θα έχουμε τη δυνατότητα να ανταλλάσσουμε ιδέες και απόψεις για την πορεία της χώρας και της κεντροαριστεράς».
 
Και οι προεδρικοί, όμως, δε θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια. Ο Δημήτρης Ρέππας έριξε τις πρώτες τροχιοδεικτικές βολές: «Η ανασυγκρότηση και ανόρθωση της χώρας είναι μονόδρομος για τον νέο Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση. Αυτή είναι η επόμενη ημέρα και γι’ αυτήν πρέπει να εργαστούμε όλοι, για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του ελληνικού λαού. Όποιος, στέλεχος ή πολιτικό κόμμα, έχει το νου του στη δική του επόμενη μέρα σημαίνει πως μικραίνει τον ορίζοντα των προσπαθειών, αλλά και των στόχων αυτής της Κυβέρνησης».
 
Για την ανασύνθεση της κεντροαριστεράς δήλωσε και ο Χάρης Καστανίδης: «Τώρα απελευθερωμένος από τις δεσμεύσεις της κυβερνητικής μου ιδιότητας, θα προσπαθήσω να συμβάλω στη διαμόρφωση της αναγκαίας πολιτικής για τη χώρα, να συμβάλω επίσης στην αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού και ιδιαίτερα στην ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου