Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Συμφωνούν με την επιλογή Παπαδήμου – Διαφωνούν με τις εκλογές





Τρεις δημοσκοπήσεις δείχνουν την ικανοποίηση των πολιτών για την επιλογή του νέου Πρωθυπουργού. Ωστόσο η πλειοψηφία των ερωτηθέντων δεν θέλει εκλογές

Σύμφωνα με την μέτρηση της εταιρείας MRB για την «Realnews» το 75% απαντά θετικά στην τοποθέτηση του Λουκά Παπαδήμου για την Πρωθυπουργία στο 79% φτάνουν τα ποσοστά ικανοποίησης στην δημοσκόπηση της Marc για το «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής» και στο 72,9% η μέτρηση της Καπα Research για το ΒΗΜΑ...




Οι ερωτηθέντες διαφωνούν ωστόσο με την διενέργεια πρόωρων εκλογών και ειδικά με την ημερομηνία της 19 Φεβρουαρίου που έχει θέσει η ΝΔ ως μία από τις προϋποθέσεις ώστε να συμμετάσχει στην μεταβατική κυβέρνηση. Οι πολίτες και στις τρεις δημοσκοπήσεις εκτιμούν πω θα πρέπει να γίνουν αργότερα, σε ποσοστό 53,4% για την «Realnews», 56,6% σύμφωνα με το ΒΗΜΑ και 54,1% εκτιμούν οι ερωτηθέντες στην έρευνα του ΕΘΝΟΥΣ.



Το 63,4% σύμφωνα με την δημοσκόπηση στο ΒΗΜΑ υποστηρίζει πως σωστά δημιουργήθηκε κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ το 34,4% πιστεύει πως η χώρα έπρεπε να οδηγηθεί σε εκλογές.

Μόνο στην μέτρηση της MRB για την «Realnews» υπάρχει πρόθεση και εκτίμηση ψήφου. Η ΝΔ διευρύνει ακόμα περισσότερο την διαφορά της από το ΠΑΣΟΚ αγγίζοντας τις 10 μονάδες. Ωστόσο τα ποσοστά και των δύο κομμάτων είναι απογοητευτικά και κυρίως εκείνο του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση.

Σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Public Issue για την Καθημερινή, η δημοτικότητα του Λουκά Παπαδήμου αναρριχάται στο 55% της κοινής γνώμης.

Ιδιαίτερα υψηλά είναι τα ποσοστά του κ. Παπαδήμου και μεταξύ των ψηφοφόρων των κομμάτων, καθώε επτά στους 10 ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και έξι στους 10 του ΛΑΟΣ έχουν θετική γνώμη, ενώ μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ θετική γνώμη έχει το 56%.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση , κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας δε θα έχει αυτοδυναμία. Στην πρόθεση ψήφου, προηγείται η ΝΔ με ποσοστό 28,5%, και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 19,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 12%. Ακολουθούν ΚΚΕ με 11%, ΛΑΟΣ 8,5%, Δημοκρατική Αριστερά 7,5% και Οικολόγοι 3,5%. Εκτός Βουλής φαίνεται πως μένει η Δημοκρατική Συμμαχία, καθώς συγκεντρώνει το 2,5%. Η αποχή καταγράφεται στο 27%.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου