Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Την Τετάρτη ψήφος εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση

 
Την ερχόμενη Δευτέρα στις 7 το απόγευμα  θα ξεκινήσουν οι προκριματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης. Την πρώτη μέρα σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής θα μιλήσει ο νέος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος έως τότε θα έχει λάβει από όλους τους υπουργούς τα σημειώματα με τις προτεραιότητες του υπουργικού τους έργου, ώστε με αυτό τον τρόπο να εξηγήσει ποια είναι τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης.

Η συνέχεια των δηλώσεων θα δοθεί την Τρίτη με δύο συνεδριάσεις καθώς.... και την Τετάρτη το πρωί, όταν και αναμένεται να τοποθετηθούν οι αρχηγοί των κομμάτων.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι ομιλίες τόσο του Γ. Παπανδρέου, ο οποίος εξακολουθεί να παραμένει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όσο και του Α. Σαμαρά.

Το μεσημέρι προς απόγευμα της Τετάρτης με τη λήξη της συζήτησης θα ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία που θα δείξει αν η νέα κυβέρνηση απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του κοινοβουλίου. Να σημειωθεί ότι εκτός από ΠΑΣΟΚ ΛΑΟΣ και ΝΔ ψήφο εμπιστοσύνης αναμένεται να δώσουν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ενώ ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Αριστερά έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα καταψηφίσουν.

Αν και κανονικά η ψηφοφορία γίνεται τα μεσάνυχτα της τρίτης μέρας αυτή τη φορά έγινε μια αλλαγή έτσι ώστε να μη συμπέσει η λειτουργία της Βουλής με τυχόν επεισόδια εν όψει της επετείου της 17ης Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου