Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

CNN: Η Ελλάδα του 2011 είναι η Αργεντινή του 2001

|
Πρωτοσέλιδο στα μεγαλύτερα διεθνή Μέσα είναι για ακόμη μία μέρα οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα...
 
CNN: Η Ελλάδα του 2011 είναι η Αργεντινή του 2001
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην κρίσιμη ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση απόψε στη Βουλή.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός καλείται για άλλη μια φορά να παραιτηθεί» είναι ο τίτλος του BBC, το οποίο αναφέρεται στην «δραματική» έκκληση, όπως την χαρακτηρίζει,του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, για παραίτηση του Γ.Παπανδρέου και για σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης. Αναφορά, επίσης, γίνεται στην κρισιμότητα της αποψινής βραδιάς........



«Η ελληνική τραγωδία φέρνει μνήμες Αργεντινής» γράφει το CΝΝ και σημειώνει ότι «αυτό που βλέπουμε δεν είναι η Ελλάδα του 2011, αλλά η Αργεντινή του 2001». Στην κατακλείδα του άρθρου ο συντάκτης γράφει πως «ο Γιώργος Παπανδρέου πρέπει να βεβαιωθεί πως θα υπάρχει ένα ελικόπτερο που θα τον περιμένει στην ταράτσα του Προεδρικού Μεγάρου για να διαφύγει από τους οργισμένους διαδηλωτές, όπως έκανε ο πρώην πρόεδρος της Αργεντινή Φερνάντο ντε λα Ρούα».

Οι New York Times αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα πρέπει να περάσει από μία δύσκολη ψήφο εμπιστοσύνης απόψε. Τονίζει, ωστόσο, ότι οι συζητήσεις για μία μεταβατική κυβέρνηση χαλαρώνει τους διεθνείς φόβους που είχαν αναπτυχθεί για το ενδεχόμενο άμεσων εκλογών.

Το γερμανικό Spiegel αναφέρεται στην ακύρωση της διεξαγωγής δημοψηφίσματος από τον Έλληνα πρωθυπουργό και στην πρόθεση της ΝΔ να προχωρήσει σε μεταβατική κυβέρνηση. «Είναι μια ελληνική τραγωδία ή μία κωμωδία;» αναφέρει στο δημοσίευμα του. «Τουλάχιστον οι πολίτες έγιναν θεατές σε ένα μοναδικό πολιτικό θέαμα στην Αθήνα» τονίζει.

Πρώτο θέμα οι εξελίξεις στην Ελλάδα και στην Wall Street Journal, η οποία αναφέρει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός παλεύει να επαναφέρει την πολιτική σταθερότητα στη χώρα και να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη. «Ο Παπανδρέου, αβέβαιος για το μέλλον, σκοτώνει το δημοψήφισμα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Δεν θα γίνει το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, ο Παπανδρέου ανοιχτός σε μεταβατική κυβέρνηση» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος για την Ελλάδα στην Corriere della Sera. Τονίζει μάλιστα ότι «μετά το σεισμό που προκάλεσε στην ήδη άσχημη οικονομικό κατάσταση της Ευρώπης ο Έλληνας πρωθυπουργός κάνει πίσω».

«Ο Παπανδρέου θέλει να αποσύρει το δημοψήφισμα, αλλά η κρίση συνεχίζεται. Μια μεταβατική κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα μπορούσε να γίνει στην Αθήνα» αναφέρει η Liberation.

«Απομακρύνεται η προοπτική του δημοψηφίσματος, ενώ συζητείται ανοιχτά το ενδεχόμενο παραίτησης της κυβέρνησης» γράφει ο Monde.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου