Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Μοοdy's: Η κρίση στην Ιταλία νέο «ισχυρό σοκ» για ΗΠΑ


Μοοdy's: Η κρίση στην Ιταλία νέο «ισχυρό σοκ» για ΗΠΑ

“Οποιαδήποτε μετάδοση αυτού που συμβαίνει στην Ευρώπη, θα έπληττε πρώτα το τραπεζικό σύστημα”. Αυτό ανάφερε ο Στίβεν Χες, αναλυτής του οίκου αξιολόγησης Moody's, αρμόδιος για θέματα που αφορούν την οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο οίκος εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την επίπτωση, που μπορεί να έχει η εντεινόμενη κρίση χρέους στην Ιταλία και στην Ερυωζώνη, για την αμερικανική οικονομία, αναφέροντας μάλιστα ότι η κρίση μπορεί να μετασχηματιστεί σε “ισχυρό σοκ”, αντίστοιχο με εκείνο που προήλθε από την πτώχευση της Lehman Brothers.
Η Moody's πάντως διευκρίνισε ότι παρόλα αυτά, προτίθεται να διατηρήσει την πρόβλεψη για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας από 1,5% σε 2,5% για το 2012......
Από την πλευρά της, η υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ επιφορτισμένη με τις διεθνές σχέσεις, Λάελ Μπρέιναρντ, δήλωσε ότι “είναι πολύ σημαντικό κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου στην Ιταλία, να προχωρήσουν αποφασιστικά οι δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις και οι διαρθρωτικές αλλαγές. Η Ιταλία έχει ανάγκη από ανάπτυξη”.

Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου