Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Στα πρόθυρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ή του EFSF και η Ισπανία

Η νέα, κεντροδεξιά κυβέρνηση της Ισπανίας, που πρόκειται να ορκιστεί στα μέσα Δεκεμβρίου, μελετά το ενδεχόμενο να ζητήσει διεθνή βοήθεια σε μια προσπάθεια να στηρίξει την οικονομία της χώρας, όπως ανέφεραν πηγές προσκείμενες στο Λαϊκό Κόμμα (PP).

    Το Λαϊκό Κόμμα θα αναλάβει μια οικονομία στα πρόθυρα της ύφεσης, με δύσκολους δημοσιονομικούς στόχους για το 2012, αυξανόμενη νευρικότητα στις αγορές και έναν πληγωμένο τραπεζικό τομέα.

    "Δεν πιστεύω ότι η απόφαση (να ζητηθεί εξωτερική βοήθεια) έχει ληφθεί όμως είναι μία από τις επιλογές που συζητούνται, επειδή με ρώτησαν για αυτό. Όμως χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο και περισσότερες πληροφορίες για την ......τρέχουσα κατάσταση", είπε μία πηγή στο πρακτορείο Ρόιτερς.

    Εάν απαιτηθεί πρόσθετη χρηματοδότηση, είτε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) είτε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, θα ήταν προτιμότερο αυτό να αποφασιστεί γρήγορα, προτού η Μαδρίτη να συρθεί σε μια τέτοια κίνηση από την πίεση των αγορών. "Αν πρέπει να το κάνουμε, πρέπει να το κάνουμε τώρα", πρόσθεσε η ίδια πηγή.

    Αξιωματούχος του PP που ρωτήθηκε σχετικά, απέφυγε να σχολιάσει. Ένας οικονομικός σύμβουλος του κόμματος όμως επιβεβαίωσε ότι το αίτημα για χορήγηση δανείου από το ΔΝΤ είναι απλώς μία από τις επιλογές που συζητούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου