Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Η Ιταλία δέχεται εποπτεία του ΔΝΤ για τις μεταρρυθμίσεις Μετά τις ασφυκτικές πιέσεις στην G20

Μετά τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχθηκε στις Κάννες, κατά τη Σύνοδο της G20, για να προωθήσει το πακέτο μεταρρύθμίσεων, και με τις αγορές να στέλνουν τα δικά τους μηνύματα, ο Ιταλός πρωθυπουργός επιστρέφει στη Ρώμη, έχοντας δεχθεί εποπτεία από το ΔΝΤ για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων.

Πηγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επικαλείται το Reuters, αναφέρει ότι τόσο η Κομισιόν, όσο και το ΔΝΤ θα συντάσσουν εκθέσεις προόδου για την υλοποίηση των στόχων που τέθηκαν για την Ιταλία.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός έχει να αντιμετωπίσει ένα πολύ δύσκολο για την κυβέρνησή του περιβάλλον, όπως διαγράφεται στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Ήδη, από χθες, Πέμπτη, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι συνέδεσε με ψήφο εμπιστοσύνης την έγκριση της συνολικής δέσμης μέτρων για την ανάπτυξη, δεσμευόμενος απέναντι στους Νικολά Σαρκοζί και Άνγκελα Μέρκελ στις Κάννες ότι εντός 10-15 ημερών τα μέτρα θα εφαρμοστούν και θα ακολουθήσει διάλογος με τα συνδικάτα για μεταρρύθμιση στην αγορά εργασίας (διευκόλυνση απολύσεων) και αύξηση της συντάξιμης ηλικίας.


Το κλίμα στην Ιταλία είναι εκρηκτικό με την αντιπολίτευση, αλλά και βουλευτές της συμπολίτευσης, να ζητούν κυβέρνηση εθνικής ενότητας και εν συνεχεία πρόωρες εκλογές.

Ήδη, δύο βουλευτές αποχώρησαν από τη κυβερνητική πλειοψηφία, ένας δηλώνει ότι μπορεί να καταψηφίσει τα μέτρα, ενώ το Δημοκρατικό Κόμμα καλεί σε συλλαλητήρια το μεσημέρι του Σαββάτου στη Ρώμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου