Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Θεσσαλονίκη: Κλείνει το Makedonia Palace

Με ζημιές λειτουργούσε τα τελευταία τρία χρόνια το ξενοδοχείο Γ, από το οποίο ο Όμιλος Δασκαλαντωνάκη ανακοίνωσε επισήμως ότι αποχωρεί οριστικά στο τέλος του χρόνου, μετά από 16 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η Εταιρεία ΑΞΤΕ, μισθώτρια του ξενοδοχείου Makedonia Palace, σε επίσημη ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων: «Με αίσθημα ευθύνης έναντι των πελατών και κυρίως των εργαζομένων της, η εταιρεία συνέχισε να λειτουργεί το ξενοδοχείο τα τελευταία τρία έτη, παρά τις ζημίες λόγω της γνωστής σε όλους μείωσης του τζίρου των ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης και του πολύ υψηλού ενοικίου ύψους 3,6 εκατ. ευρώ, το οποίο έφτασε να αντιστοιχεί στο 40% του κύκλου εργασιών».
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση, η εταιρεία, τους τελευταίους 12 μήνες, αντί.....
να καταγγείλει τη μίσθωση, κατέβαλλε συνεχείς προσπάθειες συνεννόησης με τον εκμισθωτή (ΙΚΑ), ώστε να συμφωνηθεί εύλογη μείωση του ενοικίου.
Όμως, προσθέτει, «το ΙΚΑ ουδέποτε ανταποκρίθηκε, δεν έκανε καμία μείωση ενοικίου, παρά το γεγονός ότι έχει νομοθετηθεί η δυνατότητα μείωσης των ενοικίων ακινήτων του Δημοσίου σε ποσοστό 20%, συνεχίζοντας την αδιάλλακτη στάση του επιβάλλοντας καταχρηστικά, παράλογα πρόστιμα».
Μην έχοντας άλλα περιθώρια, η Εταιρεία ΑΞΤΕ, επισημαίνει ότι αναγκάστηκε «με μεγάλη της λύπη να αποχωρήσει από το δημιούργημά της, για το οποίο έχει καταβάλλει 73,6 εκατ. ευρώ» και να προβεί σε καταγγελία της σύμβασης μίσθωσης στις 13 Οκτωβρίου.
Προηγουμένως, ενημέρωσε το ΙΚΑ προφορικά για την πρόθεσή της να λειτουργήσει το ξενοδοχείο, χωρίς καμία αμοιβή μέχρι την εξεύρεση του νέου ενοικιαστή (πρόταση που αργότερα κατετέθη και εγγράφως).
«Επειδή ακόμα και σήμερα η εταιρεία δεν έχει λάβει απάντηση από το ΙΚΑ, ενημέρωσε τους συνεργάτες της για την αποχώρησή της από το ξενοδοχείο στις 27/12», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της και προσθέτει:
«Η εταιρεία εύχεται πραγματικά το ΙΚΑ να έχει μεριμνήσει για την εξεύρεση κατάλληλου μισθωτή, που να ανταποκρίνεται στις οικονομικές απαιτήσεις που ζητά από την ίδια και να έχει προνοήσει για την τύχη των εργαζομένων του ξενοδοχείου, όπως ο Όμιλος Ν. Δασκαλαντωνάκη, ο οποίος έχει προτείνει σε όλους τους εργαζόμενους να εργαστούν σε άλλα ξενοδοχεία του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου