Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Στη Βουλή η μαύρη φάλλαγα της Χρυσής Αυγής

Στη Βουλή η μαύρη φάλλαγα της Χρυσής Αυγής Επερώτηση προς τον Ν.Δένδια για την «μαύρη φάλαγγα της Χρυσής Αυγής στην ΕΛ.ΑΣ.» και τα έργα της, που αποκάλυψε το Εθνος της Κυριακής, κατέθεσε την Δευτέρα ο .....
Γιάννης Πανούσης, φέρνοντας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο το θέμα.

Οπως αναφέρει ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, η Δημοκρατική Αριστερά έχει από την πλευρά της καταθέσει στο παρελθόν σχετικές επερωτήσεις για περιστατικά, το σύνολο των οποίων επιβεβαιώθηκε από το δημοσίευμα του Εθνους της Κυριακής, καθώς περιλαμβάνεται στη σχετική λίστα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.
Τα σχετικά περιστατικά, πέρα από το ότι προσβάλουν τα στοιχειώδη δημοκρατικά και ανθρωπιστικά αισθήματα του κάθε Πολίτη, εκθέτουν διεθνώς τη χώρα, όπως σημειώνεται, καθώς μεταξύ άλλων οι ΗΠΑ προχώρησαν σε έκδοση Τουριστικής Οδηγίας σχετικά με τον κίνδυνο ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα.
«Το θέμα των σχέσεων της «Χρυσής Αυγής» με την ΕΛ.ΑΣ., θα πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή να ελεγχθεί σε βάθος, μην αφήνοντας καμία σκιά για την πιθανή ύπαρξη υπογείων διασυνδέσεων μεταξύ κράτους και παρακράτους. Το ενδεχόμενο οι απόψεις της Χρυσής Αυγής να επηρεάζουν τη δράση της Αστυνομίας και τη συμπεριφορά των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., θα πρέπει να ελεγχθεί άμεσα και με σοβαρότητα από τη φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.. γιατί το θέμα άπτεται άμεσα της λειτουργίας της Δημοκρατίας και της ασφάλειας των Πολιτών. «Άτυπες συνεργασίες», «αμοιβαία προστασία» και αισθήματα «ιδεολογικής συγγένειας» μεταξύ «Χρυσής Αυγής» και ΕΛ.ΑΣ. δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να γίνουν ανεκτά από το Δημοκρατικό Πολίτευμα και την Ελληνική Κοινωνία», αναφέρεται στο σχετικό κείμενο.
Σόκαρε η αποκάλυψη του Εθνους
Σε συνέχεια του δημοσιεύματος της Κυριακής, σήμερα το Εθνος αναφέρεται στις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την αποκάλυψη για τα άγρια βασανιστήρια με άρωμα Χρυσής Αυγής στα οποία υποβάλλονται αλλοδαποί από αστυνομικούς.
ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ ζητούν να αποδοθούν άμεσα ευθύνες στους υπευθύνους και να αποταχθούν από το Σώμα, ενώ κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν ότι εξετάζονται οι καταγγελίες για τα περιστατικά που αναφέρονται στο ρεπορτάζ.
Σε ανακοίνωσή του ο εισηγητής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη Κώστας Τριαντάφυλλος τονίζει ότι στην Ελληνική Δημοκρατία τα δικαιώματα όλων πρέπει να είναι απολύτως σεβαστά και είναι αναγκαία η αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας με μηδενική ανοχή.
«Η ελληνική πολιτεία οφείλει να προστατεύσει το κύρος, το ήθος, το έργο και τον επαγγελματισμό των Ελλήνων αστυνομικών από τέτοια περιστατικά. Επιβάλλεται παραδειγματική τιμωρία και αποπομπή από το Σώμα της ΕΛ.ΑΣ. όσων βρεθούν ένοχοι για τις άθλιες και σοκαριστικές αυτές πράξεις», σημειώνει.
«Τα περιστατικά ρατσιστικής βίας από μέλη της Αστυνομίας εις βάρος μεταναστών προκαλούν φρίκη σε κάθε δημοκράτη πολίτη. Οι σημερινές (χθεσινές) αποκαλύψεις του ''Εθνους'' έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτό που πολλοί υποψιάζονται, ότι δηλαδή στο εσωτερικό της Αστυνομίας υπάρχουν ρατσιστικοί και φασιστικοί θύλακοι.
Οι πράξεις και οι πρακτικές της Χρυσής Αυγής μεταφέρονται τώρα και στα αστυνομικά τμήματα, όπου καταγράφονται φαινόμενα βασανισμών, ξυλοδαρμών και εκβιασμών κατά ανυπεράσπιστων πολιτών», αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ, στην οποία τονίζεται η ανάγκη για τον εκδημοκρατισμό της Αστυνομίας και την επιβολή αυστηρότατων ποινών στα όργανα της τάξης που καταφεύγουν σε ενέργειες βίας με ρατσιστικά κίνητρα. Από την πλευρά τους, κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επισημαίνουν ότι δεν προκύπτει καμία ανεπίσημη ή επίσημη διασύνδεση της ΕΛ.ΑΣ. ως Σώμα με τη Χρυσή Αυγή.
Από εκεί και πέρα, μεμονωμένοι αστυνομικοί που επιδίδονται σε τυχόν έκνομες πράξεις θα αντιμετωπίσουν τις ανάλογες συνέπειες. Υπενθυμίζουν, δε, ότι η ΕΛ.ΑΣ. κινητοποιείται για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών αμέσως μόλις υποπέσουν στην αντίληψή της και χωρίς να έχει προηγηθεί μήνυση από το θύμα.
Οι ίδιοι οι μετανάστες επισημαίνουν ότι τέτοια περιστατικά είναι συχνά το τελευταίο διάστημα, αλλά μόνο ένα μικρό ποσοστό βλέπει το φως της δημοσιότητας.
«Δεν μου έκαναν εντύπωση όσα διάβασα στο ρεπορτάζ. Είναι πράγματα που έχουμε κουραστεί να συζητάμε μεταξύ μας. Το ζήτημα είναι ότι πολλοί φοβούνται να βγουν και να μιλήσουν ανοιχτά», λέει στο «Εθνος» ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Κοινότητας Ελλάδας Ναΐμ Ελγαντούρ.
Ο κ. Ελγαντούρ λέει ότι στο παρελθόν έχουν σταλεί επιστολές σε όλους τους αρμόδιους για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού, αλλά τα αποτελέσματα ήταν πενιχρά. «Ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης της ρατσιστικής συμπεριφοράς από κάποιους άνδρες της Αστυνομίας είναι η αυστηρή τιμωρία τους και η δημοσιοποίηση των περιστατικών».
ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΦΡΙΚΗΣ
Από ρατσιστικά αστεία μέχρι άγριο ξύλο
Στο χθεσινό ρεπορτάζ του «Εθνους της Κυριακής» γίνεται αναφορά σε πλήθος περιστατικών αστυνομικής βίας σε βάρος μεταναστών, τα οποία προκαλούν αγανάκτηση και φρίκη. Τρεις χαρακτηριστικές περιπτώσεις:
Στις 14 Αυγούστου 2012 στο αστυνομικό τμήμα του Αιγάλεω οι αστυνομικοί εξύβρισαν με ρατσιστικά αστεία δύο Πακιστανούς που είχαν προσαχθεί. Στη συνέχεια έσφιξαν τα δάχτυλα του ενός με πένσα μαυρίζοντάς του τα νύχια, ενώ έκοψαν το μουστάκι του άλλου με ψαλίδι.
Στις 16 Οκτωβρίου 2012 ένας Κορεάτης, ο οποίος είχε έρθει για τουρισμό στην Αθήνα, έπεσε σε μπλόκο αστυνομικών στην Ομόνοια. Οταν ζήτησε να δει τις υπηρεσιακές ταυτότητές τους, οι αστυνομικοί του επιτέθηκαν και τον γρονθοκόπησαν. Στη συνέχεια του έβαλαν χειροπέδες και τον μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, απ' όπου αφέθηκε ελεύθερος μόλις διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν λαθρομετανάστης. «Κορεάτη γύρνα στην πατρίδα σου», του είπε ένας αστυνομικός την ώρα που έβγαινε από το τμήμα. Το περιστατικό δημοσιοποιήθηκε στα κορεατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, αμαυρώνοντας την εικόνα της χώρας μας.
Στις 25 Ιουλίου 2012 αστυνομικοί εισέβαλαν σε σπίτι αλλοδαπού στην οδό Λιοσίων και άρχισαν να τον χτυπούν για να τον εκβιάσουν. Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε από την Κίνηση «Ενωμένοι Κατά της Φασιστικής Απειλής», οι αστυνομικοί δεν δίστασαν να τον πετάξουν από το μπαλκόνι.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63743879

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου