Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Με δηλώσεις συμμετοχής τα συσσίτια του στρατού!

Σε περίοδο κρίσης, η αναζήτηση ενός πιάτου φαγητού μπορεί να εξελιχθεί σε «περιπέτεια», ακόμα κι αν υπεύθυνος για τη σίτιση είναι ο Ελληνικός Στρατός, που παραδοσιακά καλύπτει τις ανάγκες όλου του ένστολου προσωπικού του.

Σε πολλά ακριτικά στρατόπεδα, ωστόσο, υπήρξαν πρόσφατα διαμαρτυρίες από τους απόστρατους, ότι οι μερίδες του φαγητού δεν επαρκούσαν για το .....στρατιωτικό προσωπικό, με αποτέλεσμα αρκετοί να περιοριστούν σε μικρότερες μερίδες ή και να μην βρίσκουν καθόλου φαγητό.

Η «ρίζα» του προβλήματος αυτού, όπως την εντοπίζουν οι απόστρατοι, βρίσκεται ουσιαστικά σε ένα... Μνημόνιο που έχουν υπογράψει από κοινού τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Παιδείας, στο οποίο προβλέπεται η σίτιση εκπαιδευτικών από τα σχολεία των ακριτικών περιοχών, στα κατά τόπους στρατόπεδα.

Προφανώς, η παρουσία καθηγητών και δασκάλων στα γεύματα στις λέσχες αξιωματικών δημιούργησε ένα ζήτημα που δεν είχε ενδεχομένως προβλεφθεί, καθώς πολλοί στρατιωτικοί, των οποίων οι υπηρεσίες ολοκληρώνονταν μετά τις 3 το μεσημέρι, έρχονταν αντιμέτωποι με... άδεια καζάνια.

Στο πλαίσιο αυτό, προκειμένου να αποφευχθεί το σενάριο... παρεξηγήσεων, αλλά και να εφαρμοστούν όσα προβλέπει η συμφωνία ανάμεσα στα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Παιδείας, ανώτατες πηγές του Πενταγώνου αναφέρουν ότι, όπου χρειαστεί, η διαδικασία των γευμάτων θα υλοποιείται με... δηλώσεις συμμετοχής, σε καθημερινή βάση, για τον καλύτερο προγραμματισμό και προμήθεια εφοδίων, έτσι ώστε να παρέχεται σε όλους τους σιτιζόμενους, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, η ίδια ποσότητα και ποιότητα φαγητού.

Στο ίδιο πλαίσιο, δε, προωθείται η ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδοχής και του προσωπικού, όπου απαιτείται, ενώ ζητείται να εξεταστεί η ανάγκη μετάθεσης του ωραρίου παράθεσης γεύματος αργότερα, ενδεχομένως μετά τις 15:00, κατά την κρίση των σχηματισμών. Σκοπός είναι, φυσικά, να ικανοποιούνται όσοι πηγαίνουν για φαγητό μετά τη λήξη του ωραρίου και η παράθεση των γευμάτων να προσαρμοστεί στο ωράριο του ένστολου προσωπικού.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι οι απόστρατοι φέρονται να έχουν εκφράσει «δυσφορία» και για το γεγονός ότι στις στρατιωτικές λέσχες σιτίζονται, εκτός των εκπαιδευτικών, πολιτικοί υπάλληλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
 
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=245011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου