Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Nέα επιδρομή των αρχών στα κεντρικά της Deutsche Bank


Για δεύτερη φορά μέσα σε οκτώ ημέρες

Η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, η Deutsche Bank, ανακοίνωσε σήμερα ότι εισαγγελείς έκαναν νέα έρευνα στα γραφεία της, για δεύτερη φορά μέσα σε οκτώ ημέρες, αυτή τη φορά στο πλαίσιο της έρευνας περί ψευδών δηλώσεών τους στο πλαίσιο μιας μακρόχρονης υπόθεσης-- της δικαστικής διένεξης με .....
αντικείμενό τις αποζημιώσεις που η τράπεζα οφείλει να καταβάλει στο μέλλον στους κληρονόμους του Λέο Κιρχ.
 
Η έφοδος στους δίδυμους πύργους όπου στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας στην Φρανκφούρτη είχε σκοπό να εξασφαλιστούν έγγραφα που σχετίζονται με την δικαστική μάχη που ακολούθησε την κατάρρευση του ομίλου μέσων ενημέρωσης Κιρχ.
 
Την Παρασκευή, η Deutsche διατάχθηκε να καταβάλει αποζημιώσεις στους κληρονόμους του Κιρχ. Πριν αποβιώσει, ο μεγιστάνας υποστήριζε ότι ο πρώην επικεφαλής της Ντόιτσε Μπανκ Ρολφ Μπρούερ ήταν υπεύθυνος για την πτώχευση του ομίλου του το 2002.
 
Πέραν του Μπρούερ στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών στο Μόναχο έχουν βρεθεί ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Γιόζεφ Άκερμαν, ο Κλέμενς Μπέρσινγκ, πρώην μέλους του ΔΣ και ο πρώην επικεφαλής της διεύθυνσης προσωπικού Τέσεν φον Χάιντεμπρεκ.
 
Οι εισαγγελείς θέλουν να εξακριβώσουν εάν και κατά πόσον τα στελέχη αυτά έκαναν ψευδείς δηλώσεις και καταθέσεις για την υπόθεση του ομίλου Κιρχ..
 
Αν και το δικαστήριο του Μονάχου έχει αφήσει σε εκκρεμότητα το ύψος των αποζημιώσεων που πρέπει να λάβουν οι κληρονόμοι του Κιρχ, είχε υπολογίσει τη ζημιά που προκλήθηκε στο συγκρότημα τύπου, "από 120 εκατ. ευρώ ως και 1,5 δισ. ευρώ, για το ενδεχόμενο να εγερθούν αξιώσεις κατά της Deutsche.
 
H Deutsche επιβεβαίωσε σήμερα ότι έγινε χθες έφοδος των αρχών, αλλά διέψευσε ότι αξιωματούχοι της έκαναν ψευδείς δηλώσεις.
 
Οι έφοδοι σημειώθηκαν σε μια δύσκολη περίοδο για την τράπεζα. Χθες Τετάρτη Ιταλός δικαστής καταδίκασε μαζί με άλλες διεθνείς τράπεζες την Ντόιτσε Μπαν για ένα σκάνδαλο που σχετίζεται με την πώληση χρηματιστηριακών παραγώγων στον δήμο του Μιλάνου.
 
Την 12η Δεκεμβρίου είχε γίνει έφοδος των διωκτικών αρχών στα κεντρικά της τράπεζας στην Φρανκφούρτη στο πλαίσιο μιας έρευνας για φορολογική απάτη που σχετίζεται με το εμπόριο ρύπων.


http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=245064

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου